x


  • EUR
    4.7228
    USD
    4.1899
string(16) "instant-articles"

Operațiunea DEMETRA: Nici Geronimo nu poate întreține POPULISMUL lui DRAGNEA

Lupta homerică a lui Liviu Dragnea cu alimentele străine care intră în țară s-a dovedit încă o încercare populistă de a convinge populația că România este buricul pământului iar ceilalți ne vor răul.

Author: Cristian Matache | Sursa: Money.ro | Publicat: 15.04.2019, 9:36

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), instituție condusă de Geronimo Brănescu, fostul partener de afaceri al baronului Paul Stănescu de la Olt, a anunțat că a verificat trei depozite și 430 de camioane care aduceau în țară legume și fructe din UE și că a dat 31 de amenzi în valoare de 602.200 de lei și a neutralizat o cantitate de 81,35 tone de legume și fructe. Cantitatea este mare însă cele 80 de tone reprezintă de fapt patru tiruri, adică nici măcar 1% din cele 430 de tiruri verificate de inspectori. În felul acesta s-a demonstrat că tot discursul din ultimul timp al lui Liviu Dragnea care a înfierat Occidentul că ne trimite numai fructe și legume stricate s-a dovedit doar un spectacol ieftin, populist.

 

Pe 10 aprilie, la Giurgiu, șeful PSD le-a transmis un avertisment celor responsabili de intrarea în țară a fructelor și legumelor din import că, dacă în cel mai scurt timp nu realizează un sistem prin care să nu mai intre în țară marfă de contrabandă, vor pleca acasă. “Transmit un ultim avertisment celor de la Autoritatea Sanitar Veterinară, celor de la Protecţia Consumatorului, Antifrauda şi Vămile: Dacă într-un timp foarte scurt nu vor reuşi să realizeze un sistem prin care în România să nu mai intre marfă de contrabandă, mă refer în special la legume şi fructe, dacă nu vor fi in stare să analizeze fiecare fruct şi fiecare legumă, să nu mai intre ceva nesănătos, atunci mai bine să plece acasă sau de unde au venit. Trebuie să încetăm să reuşim să nu mai existe în România acest standard dublu, şi anume roşiile bune se păstrează pentru ţările din vest, iar în România vin roşiile proaste şi nesănătoase. Şi e valabil pentru orice legumă sau fruct care intră în această ţară” , a explicat Dragnea.

 

La câteva zile după acest discurs înșelător, sute de tiruri care transportă fructe și legume din import au fost blocate de câteva ore la intrarea în România.

 

ANSVSA este condusă din ianuarie 2017 de către Geronimo Brănescu. Conform Newsweek, acesta a făcut afaceri cu Sorin Paul Stănescu, nașul fiului lui Liviu Dragnea, și fost vicepremier al Cabinetului Dăncilă. Până în 2015, Farmavet, firma lui Stănescu, a deținut afaceri în Farmmarc Impex SRL, societatea care aparține și azi familiei lui Geronimo Brănescu. Farmavet a vândut dezinfectanți Direcțiilor Sanitar Veterinare din județele afectate de pesta porcină africană.