AcasăEconomieEnergiePană uriașă de curent în Republica Moldova! Maia Sandu dă vina pe...

Pană uriașă de curent în Republica Moldova! Maia Sandu dă vina pe ruși

Locuitorii Republicii Moldova s-au pomenit miercuri, 23 noiembrie, începând cu ora 14:25, fără curent electric.

Vicepremierul Andrei Spînu a anunțat că motivul întreruperii alimentării cu energie este reprezentat de bombardamentele ruse în Ucraina, care afectează sistemul de transport.

Curentul a picat și în Chișinău, unde troleibuzele s-au oprit în mijlocul marilor bulevarde.

”Rusia a lăsat Moldova pe întuneric. Războiul Rusiei în Ucraina omoară oameni, distruge cu rachete blocurile de locuit și infrastructura energetică. Atacurile continuă și acum în Ucraina. Oamenii își scot răniții de sub dărâmături. Și își plâng apropiații decedați. Viața oamenilor nu poate fi întoarsă înapoi.

Dar furnizarea energiei electrice poate fi restabilită. Vom rezolva problemele tehnice și vom avea din nou lumină. Toate instituțiile statului lucrează în acest sens.

Nu putem avea încredere într-un regim care ne lasă pe întuneric și frig, care ucide intenționat oameni, din simpla dorință de a ține alte popoare în sărăcie și în umilință. Oricât de greu ar fi acum, singurul nostru drum, calea de viitor a Republicii Moldova, trebuie să rămână spre lumea liberă”, susține președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Anunțul făcut de Premier Energy, după ce R.Moldova a rămas fără energie electrică:

Deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc
ÎCS „Premier Energy Distribution” SA informează că astăzi, 23 noiembrie, la ora 14:23 s-a produs o deconectare avariată în sistemul electroenergetic moldovenesc
Operatorul de transport și operatorii de distribuție lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică.
Rugăm consumatorii să manifeste înțelegere, acestea fiind în afara ariei de gestiune a operatorului sistemului de distribuție, și îi asigurăm totodată că se depun toate eforturile pentru menținerea alimentării continue cu energie electrică
”.

Dragi cetățeni, azi avem repetarea situație din 15 noiembrie. Urmare a bombardamentului Rusiei împotriva sistemului energetic ucrainean din ultima oră, avem întreruperi masive de energie electrică în toată țara.

Moldelectrica lucrează pentru restabilirea conectării la energia electrică. Voi reveni cu informații suplimentare în cel mai scurt timp”, a anunțat ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Penele de curent sunt formate după o scădere de tensiune.

„Un nou atac barbar al Rusiei care afectează direct cetățenii Republicii Moldova” a spus deputatul PAS, Radu Marian.

Poliția de Frontieră informează că din cauza unei pane de curent în mai multe subdiviziuni de frontieră a fost deconectată energia electrică. În fapt, au fost puse în funcțiune generatoarele de energie electrică pentru buna organizare a activității: „La frontieră, programul de lucru nu a fost întrerupt, lucrăm în regim obișnuit”.

În municipiul Chișinău, toate rutele de troleibuz, staționează. Personalul liniar este la dispoziția publicului călător pentru a oferi informații despre staționări.

Mai multe obiecte ale infrastructurii critice energetice din Ucraina au fost ținta atacurilor cu rachete rusești.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.