x


 • EUR
  4.7142
  USD
  4.1491
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(7) "general"

Peste 80% din populaţia globală nu foloseşte Internetul

Studiului Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii de anul acesta arată că 83% din populaţia globală nu foloseşte Internetul. Motiv întemeiat ca Fundaţia European Computer Driving Licence să facă apel către guverne să ia în considerare diviziunea digitală.

Author: Dumitru Sandulescu | Sursa: Tmctv.ro | Publicat: 19.05.2008, 15:14 | Actualizat: 19.05.2008, 15:14

Ziua Internaţională a Societăţii Informaţionale a adus în prim plan nevoia urgentă de a diminua divizarea digitală. “Digital divide” este fenomenul de separare a păturii sociale excluse de cea care are acces la Internet şi la tehnologia informatică. Afectează acea categorie de oameni care deţine sau doreşte să acceseze date digitale, dar se află în imposibilitatea de a le accesa.

Tehnologiile informaţionale şi de comunicare au un impact profund asupra vieţii tuturor, de aceea organizaţiile internaţionale şi naţionale vor dezvolta împreună programe de creştere a nivelului culturii digitale în lume. Aproximativ 8 milioane de oameni au participat la programe ale Fundaţiei European Computer Driving Licence şi totuşi divizarea digitală continuă să ameninţe ţările în dezvoltare.

Indicatorul acestei situaţii este faptul că 83% din populaţia globală nu foloseşte Internetul. Oamenii trebuie să dobândească aptitudini de cultură digitală înainte de a putea profita de avantajele Societăţii Informaţionale, iar de această problemă se vor ocupa asociaţiile avizate.

Un rol major îl are Programul European Computer Driving Licence. Acesta se bucură de recunoaştere internaţională în 148 de ţări şi este singurul de certificare a cunoştinţelor de utilizare a computerului adoptat şi recunoscut de Consiliul Europei şi UNESCO. În afara Europei, certificarea este cunoscută sub numele ICDL (International Computer Driving Licence).