x


  • EUR
    4.8340
    USD
    4.2713
string(7) "politic"

Planul secret al Vioricăi Dăncilă. Ce se va întâmpla cu PSD

Ziua de 26 mai este așteptată cu sufletul la gură de Liviu Dragnea, pentru că de aceste alegeri depinde cariera sa politică, dar și de actualul premier, Viorica Dăncilă, care de câteva luni își croiește drum către scaunul de președinte al PSD.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 16.05.2019, 7:34

Situația în interiorul PSD arată un lider care pare încolțit și erodat după această campanie electorală în care inclusiv participarea la mitingurile din teritoriu a fost pentru social-democrați motiv de umilință publică, după ce s-au văzut imagini cu șefii și candidații partidului adăpostiți de public cu garduri de protecție și evacuați din orașele vizitate sub paza jandarmilor, de teama protestatarilor. La firul ierbii însă, situația este nuanțată, partidul păstrându-și forța în mediul rural unde controlează primarii de comune, în condițiile în care Victor Ponta nu a reușit să acopere toate localitățile din țară și toate secțiile de votare, pentru că edilii și șefii locali ai PSD se tem că, dacă părăsesc partidul, vor pierde și finanțarea de la Guvern.

În aceste condiții, se estimează că soarta alegerilor din 26 mai depinde aproape în totalitate de prezența la vot, și de ea, și soarta celor doi: Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă. Între cei doi ”nu mai este cale de întors”, spun lideri ai partidului. Se vorbește în Kiseleff și chiar și în sediile partidului din teritoriu, cu uimire, despre ruptura evidență între președintele formațiunii și prim-ministru, Dăncilă având de mai multă vreme o echipă de campanie proprie și chiar și o agendă separată de cea a liderului formațiunii. Informațiile vehiculate la vârful partidului spun că emanciparea Vioricăi Dăncilă în relația cu Liviu Dragnea vine din dorința de a-și salva cariera politică, dar și din ambiția de a deveni președinte al partidului, în cazul în care Liviu Dragnea ar fi debarcat, în urma unui eșec în alegeri. Dăncilă își dorește de mult și un post de comisar european în noua formulă de la Bruxelles, iar faptul că, potrivit unor informații, această funcție i-ar fi fost deja promisă Liei Olguța Vasilescu de către Liviu Dragnea (în condițiile în care, oficial, Liviu Dragnea a declarat că Rovana Plumb va fi comisar european), adâncește ruptura dintre cei doi.

mai multe, pe digi24.ro