Ponta: Alegeri parţiale pentru locurile vacante în Parlament, cel mai probabil, până la începutul verii

0
Ponta: Alegeri parţiale pentru locurile vacante în Parlament, cel mai probabil, până la începutul verii

“Se vacantează şi alte locuri, cel de deputat al domnului Ruşanu. Aşteptăm nişte decizii definitive referitoare la parlamentari care au fost consideraţi de ANI incompatibili sau în conflict de interese şi o să facem într-o singură zi alegeri parţiale pentru toate colegiile care se eliberează în acest început de an. Opinia mea şi opţiunea mea personală, nu o ascund şi nu mi-am schimbat-o, era aceea de a nu mai face alegeri, că şi aşa suntem mulţi parlamentari, se mai reduceau. Dar exact cine mă critica pentru că sunt prea mulţi parlamentari, după aceea m-a criticat că nu vreau să fac alegeri”, a spus primul-ministru, după ce a vizitat un centru social. 

Întrebat de presă când ar putea avea loc scrutinele, el a răspuns că aşteaptă finalizarea tuturor procedurilor pentru eventualele locuri de parlamentar care ar putea să rămână vacante. “Probabil până la începutul verii”, a adăugat Ponta. 

Postul de senator din colegiul din sectorul 4 al Capitalei a rămas vacant, după ce conservatorul Dan Voiculescu a demisionat, pentru a permite instanţelor să ‘îşi facă datoria’ în dosarul în care este implicat. 

Deputatul liberal de Hunedoara Dan Radu Ruşanu a fost numit recent în funcţia de preşedinte al Autorităţii pentru Supraveghere Financiară.