Preotul Visarion Alexa, reținut de poliție după o plângere de agresiune sexuală asupra unei femei la spovedanie!

Update 19.36: Preotul Visarion Alexa a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile de Judecătoria Sectorului 6, potrivit informațiilor G4Media. Decizia poate fi atacată.

Update 19.05: Avocata preotului a declarat că între cei doi exista o relație ”de prietenie” de circa doi ani, potrivit News.ro.

„Relaţia de duhovnic a fost dublată de o relaţie de prietenie, partea vătămată recunoaşte acest lucru. Dânsa comunica aproape non-stop, noaptea, ziua cu părintele şi în această relaţie, pe fondul acelei prietenii şi abordări personale, a intervenit şi acest eveniment, incident din aprilie 2022. Nu a existat o relaţie foarte profundă. A depus plângerea pe 20 iulie în ultima zi în care se putea formula plângere şi acesta este un lucru destul de discutabil”, a explicat apărătoarea preotului.

Mariana Mihai a mai precizat că a fost o discuţie între cei doi „nu neapărat o agresiune”.

Update 18.28: Arhiepiscopia a confirmat că luni va începe ancheta. Prima măsură luată, până la confirmarea culpei prin finalizarea anchetei derulate de autoritățile abilitate, este „suspendarea de la slujirea preoțească”, potrivit unui anunț al Patriarhiei.

Update 17.47: Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă, iar dacă acuzațiile aduse preotului vor fi confirmate de autoritățile judiciare, cazul său va fi judecat și de autoritățile bisericesti in cadrul „Consistoriului bisericesc”, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

”Vestea este una absolut șocantă. Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz aflat acum in sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează”, a mai spus acesta.

Update 17.28: Preotul reținut ar fi Visarion Alexa, potrivit unor surse judiciare. El este originar din Bacău și este parohul Bisericii „Pogorârea Sfântului Duh” – Militari (București), potrivit publicației de specialitate Doxologia.

Preotul Visarion Alexa este cunoscut pentru desele apariții în mass-media.

Update 17.27: Bărbatul reținut este preot în București, iar femeia de 37 de ani a susținut în plângere că agresiunea ar fi avut loc în timpul spovedaniei

Articol inițial: Poliţiştii bucureșteni au reținut pentru 24 de ore au reținut vineri un bărbat de 46 de ani în urma plângerii de agresiune sexuală depusă de o femeie, potrivit unui comunicat de presă.

Plângerea a fost depusă la 17 august și au demarat investigațiile încheiate cu reținerea bărbatului.

Autoritățile propun arestarea preventivă a bărbatului. Activitatea polițiștilor a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri