AcasăPoliticPrimarul Constanței a explodat: E o adevărată campanie împotriva litoralului românesc

Primarul Constanței a explodat: E o adevărată campanie împotriva litoralului românesc

Primarul Constanţei acuză o campanie îndreptată împotriva litoralului românesc. El susţine că numărul scăzut de turişti de la malul Mării Negre are cauze economice. Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, acuză o campanie îndreptată împotriva litoralului românesc şi susţine că numărul scăzut de turişti de la malul Mării Negre în acest sezon estival are cauze economice. Vergil Chiţac a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că se propagă în aceste zile ideea conform căreia Mamaia a devenit nefrecventată şi nefrecventabilă.
 
“Ceea ce se propagă în media în zilele acestea, ideea conform căreia staţiunea Mamaia a devenit nefrecventată şi nefrecventabilă. Eu leg asta într-un context mai general al unei campanii, din punctul meu de vedere vizibile, îndreptată împotriva litoralului românesc. Da, e cumva în vortexul asta Constanţa pentru că, ştiţi foarte bine, Constanţa a fost denumită de-a lungul timpului perla litoralului românesc. Deci nu e vizată numai Mamaia, ci întreg litoralul românesc”, a precizat Chiţac.

El consideră că scăderea turismului este în toată ţara, nu numai pe litoral.
“Scăderea turismului este în toată ţara şi are cauze obiective. S-au deschis graniţele faţă de anul trecut, dacă, bineînţeles, facem comparaţia cu anul trecut. Turiştii au de ales şi alte zone: Bulgaria, Turcia, Grecia. Deci oferta pentru ei este mai largă. Am trăit şi trăim într-o criză economică generată de război, generată de pandemie. Este calculat de către statisticieni că faţă de anul trecut, o familie a rămas cu mai puţin de 200 de lei în buzunar”, a explicat edilul Constanţei.
Primarul a precizat că altă cauză pentru numărul scăzut de turişti o reprezintă creşterea preţurilor.
“Preţul la combustibil s-a mărit foarte mult. Este ştiut că şi pe litoral vin mult mai mulţi turişti cu trenul faţă de anul trecut. Există şi cauze subiective pe care le-am văzut propagate tot în media. Preţurile, cumva prohibitive, dar şi aici există un factor obiectiv, pentru că dacă au crescut preţurile peste tot, atunci operatorii economici din Mamaia evident că trebuie să crească şi ei preţurile din raţiuni economice şi asupra acestei chestiuni, noi, ca primărie, ştiţi foarte bine că nu putem avea vreo părere, nu putem interveni”, a mai declarat Vergil Chiţac.

Ultimele Articole