x


  • EUR
    4.7538
    USD
    4.2013
string(7) "politic"

Primarul din Sf. Gheorghe, răspuns privind steagurile Ungariei arborate în oraș: Sunt panglici

Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe, unde primar este Antal Arpad, a răspuns soamației făcută de Prefectura Covasna care cere arborarea şi a drapelului României lângă steagurile Ungariei - cu care a împânzit străzile din municipiu în cinstea Zilei maghiarilor de pretutindeni - și precizează că este vorba despre „panglici de culori naţionale ungureşti” și nu despre drapelul oficial al Ungariei.

Author: Alice Drăghici | Sursa: Money.ro | Publicat: 13.03.2018, 21:34

„În momentul de faţă, pregătindu-se de comemorarea festivă a 170 de ani de la Revoluţia şi Lupta de Independenţă din 1848–1849, Primăria Municipiului Sfântu Gheorghe a decorat centrul oraşului cu panglici de culori naţionale ungureşti, Piaţa Libertăţii cu drapel naţional unguresc şi câteva străzi cu cocarde. Niciunul dintre aceste simboluri nu este drapelul oficial al Ungariei, drapelul naţional unguresc nefiind acelaşi lucru cu drapelul Ungariei”, se arată în comunicatul Primăriei Sfântu Gheorghe.

 

 

Conducerea Prefecturii Covasna menţionează că, potrivit legii, drapelele altor state pot fi arborate pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional.

 

„Ca urmare a arborării, în data de 13.03.2018, a mai multor drapele ale Ungariei în centrul municipiului Sfântu-Gheorghe, Instituţia Prefectului Judeţul Covasna a transmis o somaţie Primarului municipiului Sfântu Gheorghe, prin care s-a solicitat respectarea prevederilor Legii nr.75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Potrivit art.7 din Legea nr.75/1994, drapelele altor state se pot arbora pe teritoriul României numai împreună cu drapelul naţional şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri oficiale şi în locuri publice stabilite cu respectarea prevederilor prezentei legi”, se arată în comunicatul Prefecturii.

 

 

Primăria a fost somată să intre în legalitate până miercuri, în caz contrar urmând să fie sancţionată contravenţional.