Primul caz dovedit: oricine poate fi interceptat! Familia care a fost introdusă în Mafie pentru a i se asculta telefoanele

Pentru a oferi legalitate ascultării telefoanelor, plângerea lui Ionel Giani Roșeț (42 de ani) a fost anexată unui caz de crimă organizată, iar numărul mamei a fost trecut ca fiind al unui presupus membru al unei grupări mafiote. Acum, bărbatul face plângeri peste plângeri pentru a demonstra neregulile interlopilor, dar și ale oamenilor aflați în slujba legii din muncipiul Tecuci, județul Galați.

 

De la o sesizare a sa, el poate deveni primul caz care dovedește că procurorii pot folosi la limită legea ca să asculte telefoanele oricui. Metodele folosite de magistrații gălățeni în acest caz: introducerea cuiva într-o grupare de crimă organizată și trecerea numerelor de telefon ale familiei ca fiind ale unor membri ai Mafiei.

 

Povestea interceptărilor

 

În urmă cu trei ani, în anul 2013, Roșeț a depus o sesizare la DIICOT Galați, Parchetul care vizează grupările mafiote sau de criminalitate organizată. Plângerea sa îl viza pe prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tecuci, Neculai Jalbă. Procurorii gălățeni au ales să conexeze această plângere la una mai veche, din 2012, a Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO), prin care DIICOT-ul era sesizat privind formarea unei grupări cu scopuri ilegale în municipiul Tecuci.

 

În luna februarie 2013, procurorul Sorin Daniel Cărare, șeful DIICOT Galați, cere și obține, pentru trei zile, supravegherea telefoanelor lui Ionel Roșeț și a altor două persoane: Costel Pohrib și Ionel Marin Borza. Numai că la numărul lui Borza este trecut numele mamei acestuia, susține Ionel Roșeț.

 

Tecuceanul a aflat că a fost supravegheat și cercetat din februarie 2013 la începutul acestui an.

 

mai multe, pe libertatea.ro

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed