AcasăEconomieTurism/HORECAProbleme pentru românii care pleacă în vacanță în Bulgaria și Grecia

Probleme pentru românii care pleacă în vacanță în Bulgaria și Grecia

Ieșirea din țară prin Vama Giurgiu se adaugă celorlalte puncte de frontieră a căror trecere a devenit o problemă. Mai bine de trei ore au fost nevoiți să aștepte șoferii de camioane pentru a ajunge în Bulgaria. Coada de TIR-uri, pe centura municipiului Giurgiu, s-a întins pe 10 kilometri.
Șoferii de camion sunt nevoiți să stea la cozi infernale pentru a trece granița. De vină sunt reparațiile la Podul Prieteniei, care face legătura peste Dunăre între România și Bulgaria. Vicepremierul Sorin Grindeanu anunțase săptămâna trecută că a solicitat autorităţilor bulgare să amâne până la toamnă lucrările de reabilitare a podului de la Giurgiu-Ruse, pentru a nu afecta tranzitul rutier şi aşa aglomerat din perioada estivală. Se pare, însă, că rugămintea sa a fost ignorată de partea bulgară. Mai mult, muncitorii lucrează doar pe timp de zi.
„În prezent, traficul prin punctul de trecere al frontierei Giurgiu s-a îngreunat, înregistrăm timpi ridicați de așteptare pe sensul de ieșire din țară, în special la camioane”,  a confirmat Raluca Dumitrache, purtător de cuvânt al Poliției de Frontieră Giurgiu.
Coada de așteptare a șoferilor de TIR care voiau să iasă din țară se întindea, sâmbătă, pe 9-10 km. E obositor și enervant, se plâng șoferii, care trebuie să plece cu o zi mai devreme pentru a ajunge la timp cu marfa pe care o transportă.

Ultimele Articole