Proporţiile abandonului şcolar sau cum se naşte o generaţia de şomeri – INFOGRAFIE

 

Cu alte cuvinte cei care au absolvit cel mult opt clase şi nu mai urmează vreo altă formă de învăţământ sau de formare profesională au ajuns să reprezinte în 2015, 19% din totalul tinerilor cu vârste cuprinse între 18 şi 24 ani. Aceştia nu-şi vor găsi locuri de muncă, fiind cei mai predispuşi la şomaj cronic.

 

Printre statele membre UE, proporţia celor care se opresc după cel mult opt clase variază de la 3% în Croaţia şi 5,3% în Polonia la 20,3% în Spania şi 18,9% în România. De remarcat că dacă între 2009 şi 2015, numărul celor care părăsesc foarte de timpuriu orice formă de învăţământ a scăzut în medie cu 3,3% la nivelul UE, în timp ce în România numărul acestor tineri a crescut cu 2,3%.

 

Cele mai bune rezultate le-au obţinut Portugalia, Spania, Letonia şi Grecia, numărul celor care părăsesc timpuriu sistemul de învăţământ scăzând cu 5%. Un barometru realizat în luna decembrie 2015 în rândul managerilor firmelor membre ale camerelor de comerţ româno-franceză şi româno-germană arată că 73% dintre respondenţi au indicat ca principal obstacol în dezvoltarea afacerii din România lipsa mâinii de lucru calificate.

Citeste mai mult: adevarul.ro/economie/stiri-economice/proportiile-abandonului-scolar-naste-generatia-someri-infografie-1_56e599e65ab6550cb8cee59b/index.html

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed