x


  • EUR
    4.8590
    USD
    4.1404
string(7) "externe"

REVOLTE într-o țară plină de PETROL. Au murit oameni pe stradă

Cel puţin patru persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite în urma revoltelor care au avut loc în ultimele zile în Venezuela, pe fondul sărăciei şi a foametei din ţară, relatează site-ul agenţiei Anadolu.

Autor: Mihai Voican | Sursa: Mediafax | Publicat: 13.01.2018, 19:20

Trei dintre victime sunt din oraşul Arapuey, localizat în vestul ţării. Primarul a anunţat că aceste persoane au fost împuşcate mortal după ce au încercat să fure alimente din magazine.

 

Printre persoanele decedate se află şi un adolescent de 17 ani. Mai mulţi localnici au fost răniţi, după ce poliţiştii şi militarii au deschis focul asupra lor.

 

“Mai mulţi oameni sunt înfometaţi în acest oraş. Poliţia şi armata au preluat controlul în zonă, iar proprietarii magazinelor fac ce pot pentru a se apăra”, a declarat un parlamentar al opoziţiei.

Cea de-a patra victimă raportată este un tânăr de 19 ani din oraşul Guanare, împuşcat mortal în timp ce încerca să fure făină şi carne de pui.

 

Furturile din supermarketuri şi asalturile asupra camioanelor care transportă alimente au început miercuri în mai multe regiuni din Venezuela. Totodată, mai multe bovine şi ovine au fost furate de la fermele administrate de către stat.

 

Peste 100 de persoane au fost arestate de către autorităţi în ultimele zile.

 

Venezuela se confruntă cu grave probleme economice din cauza inflaţiei galopante şi scăderii preţului petrolului, iar această situaţie a condus la ample proteste împotriva preşedintelui Nicolas Maduro în 2017, soldate cu decesul a peste 100 de manifestanţi. După luni de proteste violente, Maduro a dispus crearea unei Adunări Constituante, care este controlată de partidul de guvernământ, ca să contracareze Parlamentul dominat de opoziţie.

 

Guvernul şi opoziţia din Venezuela nu au ajuns la un acord pentru soluţionarea crizei politice. Liderii opoziţiei îi cer preşedintelui Nicolas Maduro să accepte asistenţa umanitară din străinătate, pentru a uşura criza care a afectat milioane de cetăţeni, pe fondul inflaţiei de peste 100% şi a penuriei de medicamente.