Roberto Cavalli a murit. Iconul modei de lux avea 83 de ani și 1,1 miliarde $ în conturi

Roberto Cavalli a murit în Florența, orașul său natal. Acesta s-a luptat în ultimii ani cu boală grea.

 Unul dintre cei mai influenți creratori de modă la nivel mondial, Cavalli lasă în urmă o moștenire profesională colosală, dar și o avere evaluată la  1,1 miliarde de dolari. Creatorul de modă are șase copii, cel mai mic, Giorgio, având 1 an.

 Roberto Cavalli a murit! Cel ce și-a făcut animalele de companie faimoase, prezente ca imprimeuri pe hainele colecțiilor sale și-a vândut brandul  în 2015, duoă 45 de ani de succes. Haine inspirate din colecțiile sale emblematice, amintim  RC Menswear, Just Cavalli, Roberto Cavalli Home, se vând cu succes și azi. Creațiile sale au fost vândute oficial în peste 50 de țări și include, pe lângă articole vestimentare, lenjerii de casă, parfumuri și pantofi.

Roberto Cavalli a fost designerul faimoasei Brigitte Bardot ori Sophia Loren, pentru care a creat colecții dedicate, dar și Kim Kardashian și Jennifer Lopez.

Viața sa excentrică urmează să fie ecranizată în filmul ”Just Me” după ce Bacardi și Andrea Iervolino au cupărat drepturile de utilizare a cărții biografice a designerului, apărută în 2013. „Roberto Cavalli este un fashion icon a carui viata incredibilă nu poate fi replicată. Însa povestea lui poate fi spusă într-un mod cât mai verosimil si distractiv, asta e ceea ce ne propunem să facem cu acest film”, a spus Andrea Iervolino.

”Nu-mi imaginez un creator de modă care poate avea o viziune în fashion atât de opusă viziunii mele cum este Roberto Cavalli. Și totuși, respectul meu pentru el este enorm: Roberto a fost un artist adevărat, nebun și minunat în modul în care a utilizat imprimeurile, capabil să transforme o fantezie în haine seducătoare”, transmite Giorgio Armani pe X.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed