x


  • EUR
    4.7537
    USD
    4.3082
string(16) "instant-articles"

S-au supărat AVOCAȚII. Mesaj de pe treptele Palatului de Justiție

Zeci de avocati au protestat, luni, pe treptele Palatului de Justitie din Bucuresti, nemultumiti de onorariile primite pentru asistenta din oficiu in dosarele penale.

Author: Mihai Voican | Sursa: Ziare.com | Publicat: 11.02.2019, 14:47

Decanul Baroului Ilfov, Serban Lovin, a declarat ca protestul a pornit din teritoriu. Nu cred ca exista barou in tara care sa nu se fi raliat demersului nostru. Principala revendicare este legata de faptul ca MJ nu doreste sa renegocieze protocolul incheiat in 6 iunie 2015 cu Uniunea Nationala a Barourilor din Romania.

 

“S-a vehiculat ca noi suntem cei care nu dorim. Raspunsurile de la Ministerul Justitiei sunt trase la indigo, sunt aceleasi raspunsuri sterile si politicoase si au vizat faptul ca nu facem propuneri legate de cuantumul sau cum sa se cuantifice onorariile.

 

Plecand de la situatia economica si cea a nivelului de trai din 2015, trebuie sa avem o minima logica, un minim calcul, ca in 2019 nu putem vorbi de acelasi nivel al onorariilor”, a precizat Lovin, prezent la protest.

 

Prodecanul Baroului Bucuresti, Mihnea Stoica, a explicat ca protocolul din 2015 are mai multe omisiuni si ca ar trebui reactualizat.

 

Articolul integral pe ZIARE.COM