Şapte directori de bănci, suspectaţi de fraude în valoare de 85 milioane de euro. Fost director BRD şi actual vicepreşedinte Volksbank, şefi de filiale BRD, cercetaţi

Potrivit surselor citate, în această afacere sunt implicaţi patru notari, unul dintre aceştia fiind soţia lui Damian Drăghici, Paula Rosenberg. Damian Drăghici, consilier al premierului Ponta pentru problemele romilor, a fost ales senator pe listele USL.


De asemenea, în anchetă este vizată şi soţia lui Marius Locic, au mai declarat sursele.


Şi Oana Mizil apare în dosarul fraudelor bancare.

 

Volksbank a confirmat, printr-un comunicat, că a fost prejudiciată în acest caz cu aproximativ 8 milioane de euro, precizând că a sesizat autorităţile, încă din mai 2010, în cazul unor dosare de credit în care s-au utilizat documente falsificate.

 

„Volksbank a sesizat autorităţile, încă din mai 2010, în cazul unor dosare de credit în care s-au utilizat documente falsificate. Expunerea totală pe client şi firmele afiliate este însă de circa 8 milioane de euro, mult sub cele 85 de milioane anunţate de DIICOT. Creditele beneficiază de garanţii imobiliare. În acest caz, după identificarea fraudei, pe lângă sesizarea autorităţilor, Volksbank România a demarat procedurile de executare silită. Creditele au fost, de asemenea, provizionate corespunzator, dat fiind că acest caz datează din 2010”, se precizează într-un comunicat al Volksbank.

 

Percheziţii au fost şi la două unităţi BRD din Bucureşti. Instituţia a anuţat că de mai multe luni cooperează cu autorităţile în dosarul de fraudă bancar. Reprezentanţii BRD–Groupe Société Générale spun că au aflat în această dimineaţă de percheziţiile DIICOT. Ei precizează că acţiunea are loc în cadrul investigaţiilor de mai mare amploare ce vizează obţinerea în mod ilegal de credite de la mai multe instituţii financiare. Oficialii menţionează că activitatea băncii nu este afectată de această operaţiune.

 

„În fapt se reţine că, sub coordonarea unor persoane influente din mediul de afaceri din municipiul Bucureşti, învinuiţii au realizat beneficii financiare substanţiale prin săvârşirea de fraude bancare, respectiv prin obţinerea în mod ilegal de credite de la două unităţi bancare, pentru un număr de 35 de societăţi comerciale controlate de către membrii grupului infracţional organizat”, se arată într-un comunicat de presă al DIICOT.

 

Judecătoarea din dosarul fraudei bancare, schimbată înainte de percheziţii

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed