Scandalul cărnii de cal: avalanşă de cereri la Eurofins, lider mondial în domeniul bioanalizei

Necunoscut marelui public, în pofida celor 170 de laboratoare ale sale şi a celor 13.000 de salariaţi, grupul francez, activ în 34 de ţări şi specializat în analiza alimentelor, medicamentelor şi a mediului, a fost deja implicat în ultimii ani în detectarea bolii vacii nebune, a melaminei şi a virusului H1N1 în alimente.

 

Solicitat în luna ianuarie de autorităţile irlandeze pentru identificarea cazurilor de carne de cal etichetată fraudulos drept carne de vită, Eurofins este asaltat de cereri de la izbucnirea acestui scandal.

 

”Noi lucrăm în principal pe baza autocontrolului producătorilor, procesatorilor şi distribuitorilor care vor să fie siguri de calitatea produselor pe care le vând”, a spus François Vigneau, directorul pentru Franţa al grupului Eurofins.

 

Cu circa 80 de milioane de teste pe 20 de milioane de eşantioane din întreaga lume în anul 2012, grupul Eurofins se concentrează mai ales pe cercetările privind bacteriile, organismele modificate genetic, pesticidele şi chiar metalele grele. Compania a avut în 2011 o cifră de afaceri de 829 de milioane de euro.

 

Un amplu scandal afectează de câteva săptămâni industria agroalimentară, care a depăşit graniţele Europei după ce, în Marea Britanie, a fost descoperită carne de cal în lasagna etichetată ca fiind carne de vită. Numeroase produse semipreparate au fost retrase din magazine din circa 15 ţări europene, dar şi din Hong-Kong.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed