Scandalul trist al crucilor vesele de la Săpânţa. „Am vrut să protejez crucile de kitsch. Pe unii îi interesează numai banii“

Soluţia dată de instanţa de judecată arată că „Respinge, ca nefondat, recursul declarat de pârâtul Pop Dumitru împotriva deciziei nr. 440 A din data de 8 iunie 2016, pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IV-a civilă. Obligă pe recurent la plata sumei de 120 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în favoarea intimaţilor Turda Toader şi Stan Gheorghe”.

 

Soluţia dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este definitivă şi presupune că acum modelul crucilor de tip Săpânţa ar putea fi folosit de către oricine. Dumitru Pop, cel care a înregistrat la OSIM modelul crucilor, a spus că nu se va opri aici. „Este dată anulare. Aşa am înţeles. Acum oricine poate să facă ce vrea. Eu o să merg mai departe. E un joc care se joacă cu aceste cruci de la Săpânţa. Voi merge pe drepturi de autor, o să brevetez şi modelele şi culoarea. Bătaia e pe suvenirurile acestea. Eu am vrut să protejez aceste cruci de kitschul care există aici. Pe unii îi interesează numai banii. Aduc fel de fel de chinezării şi pun cimitirul vesel pe ele. Nimeni nu îi controlează. O să dau OSIM-ul în judecată, pentru că trebuia să mă protejeze”, a spus Dumitru Pop pentru infomm.ro.
Articolul întreg pe ADEVĂRUL

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed