x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.2555
string(7) "politic"

Se lasă cu coadă la vot! Mai mulți președinți au chiulit

Mai mulți membri ai secțiilor de votare din străinătate absentează, lucru care îngreunează procesul electoral și ar putea duce la crearea de cozi.

Author: Mihai Voican | Sursa: G4MEDIA | Publicat: 09.11.2019, 13:03

Mai mulți membri ai secțiilor de votare din străinătate nu s-au prezentat vineri și sâmbătă la muncă, iar înnlocuirea lor de către Biroul Electoral pentru secțiile de votare din străinătate se realizează cu dificultate, au explicat pentru G4Media.ro surse implicate în procesul electoral.

 

Potrivit acestora, absenteismul membrilor din secțiile de votare îngreunează procesul electoral, existând temerea ca duminică, atunci când sunt așteptați cei mai mulți români la urne, să se creeze din nou cozi.

 

Sursele citate au explicat pentru G4Media.ro că cei mai mulți dintre membrii secțiilor de votare care absentează sunt din partea partidelor politice.

 

Cele mai multe astfel de probleme s-au înregistrat în Republica Moldova și în statele din Europa cu comunități mari de români.

 

Sursele consultate de G4Media.ro au mai spus că este uimitor numărul mare de români din străinătate care nu știu că procesul electoral durează trei zile pentru diaspora, ceea ce ar putea duce la cozi în ziua de duminică. Estimările autorităților sunt că numărul total al votanților în diaspora va depăși jumătate de milion de oameni.