Semnarea contractului de privatizare a RTB Bor cu Cuprom s-a amanat cu 30 de zile

Agenţia sârbă de privatizare a extins cu 30 de zile termenul limită pentru finalizarea privatizării producătorului de cupru RTB Bor, pentru care compania românească Cuprom a depus cea mai bună ofertă, urmând ca negocierile să se încheie până pe 4 martie.

‘În conformitate cu Decretul privind vânzarea de capital şi transferul proprietăţii prin licitaţie publică, termenul limită pentru încheierea contractului de vânzare şi pentru transferul drepturilor de exploatare pentru minele şi complexul metalurgic din Bor a fost extins cu 30 de zile, noul termen final fiind 4 martie 2007’, se menţionează într-un comunicat al companiei.

Procesul de privatizare cuprinde vânzarea şi transferul drepturilor de exploatare asupra complexului RTB Bor, care cuprinde minele de cupru din Bor şi Majdanpek (două localităţi din estul Serbiei, în apropiere de Drobeta Turnu-Severin), precum şi o turnătorie şi o rafinărie.

‘Ţinând cont că s-au spus multe lucruri în presă privind procesul de negociere şi că negocierile sunt încă în curs cu Cuprom SA România, Agenţia (de privatizare n.r.) face un apel către toţi participanţii ca, în concordanţă cu declaraţia de confidenţialitate semnată, să nu ofere nicio informaţie privind negocierile, public sau neoficial, până ce acestea nu se finalizează’, se mai spune în comunicatul menţionat.

Cuprom a fost selecţionată de agenţia sârbă de privatizare să demareze negocierile de vânzare, după ce a depus cea mai bună ofertă în cadrul unei licitaţii desfăşurate în ultima lună a anului trecut. Producătorul metalurgic român a oferit 400 milioane dolari (305 milioane euro) şi s-a angajat să facă investiţii tehnologice de 150 milioane dolari, precum şi ‘o serie de investiţii semnificative pentru rezolvarea problemelor de mediu şi a infrastructurii locale’, potrivit reprezentanţilor companiei.

Condiţiile oferite de autorităţile sârbe sunt considerate acceptabile de către conducerea Cuprom: statul sârb vinde activele şi licenţele de explortare deţinute de RTB Bor şi preia datoriile, care nu vor mai fi în sarcina investitorului. ‘Există şi un minim de angajaţi, 4.200 în total, care trebuie preluaţi. Am avut deja discuţii cu sindicatele de acolo, care sunt deschise investitorilor străini’, a declarat, în decembrie, preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Horia Simu.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed