x


  • EUR
    4.8338
    USD
    4.4477
string(16) "instant-articles"

Strigător la cer: pacient cu coronavirus, scos în frig din spital și lăsat acolo acoperit cu o pătură

Scene șocante s-au petrecut la Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 26.03.2020, 7:56

Un pacient confirmat pozitiv cu coronavirus a fost scos din secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, pentru a fi trimis la Iași. Medicii l-au scos fără izoletă, fără nicio măsură de protecție, bărbatul fiind lăsat în frig cu o simplă pătură pe el, legată cu bandă adezivă ca să nu pice de pe targă.

 

Bărbatul, aflat în stare gravă după ce a fost plimbat de 3 ori prin spital în 10 zile, a fost pus pe o targă și scos afară în maieu, deși erau doar 4 grade Celsius. Cu stări febrile, bărbatul acuza o stare de sănătate precară și a fost la un pas de moarte, cu doar o zi înainte.

 

De pe targă, pacientul a fost urcat în autospeciala ISU Neamț doar de 2 brancardieri. Au reușit cu greu să facă acest lucru, având în vedere greutatea pacientului.

 

Reprezentantul ISU Neamț a refuzat să dea o mână de ajutor pentru că nu era echipat corespunzător!

 

”Pompierul nu avea ochelari de protecție, doar mască! A ŕefuzat să-i ajute pe brancardieri din acest motiv, dar la sfârșit închide ușa… Dacă era corespunzător, putea da o mână de ajutor celor care s-au chinuit să urce targa în mașină! Dar de unde echipament???”, a declarat, pentru newsallert.ro, soția pacientului.