STUDIU: Apa din piscină inactivează COVID-19!

Apa de piscină inactivează virusul Covid-19 în doar 30 de secunde, conform unui studiu realizat de virusologii de la Imperial College London. Constatările, care nu au fost încă publicate, sugerează că riscul transmiterii Covid-19 în apa de la piscină este foarte scăzut.

 

Studiul a fost comandat de Swim England, Water Babies, o afacere care se ocupă cu cursuri de înot, și de către  Royal Life Saving Society UK (RLSS UK).

 

Apa din piscină, cercetată de Imperial College

Swim England remarcă astăzi că studiul asupra apei de la piscină a fost realizat de virusologul principal și expert în virusuri respiratorii, profesorul Wendy Barclay , împreună cu asociatul său, dr. Jonathan Brown, și cercetătorul Maya Moshe de la Imperial College din Londra și de Alex Blackwell , director la Water Babies.

 

Dezmăț la WUHAN, locul de unde ar fi plecat VIRUSUL! Oamenii s-au bălăcit în piscină

 

Cercetarea a luat în considerare efectele apei de la piscină asupra virusului care determină Covid-19 – SARS-CoV-2 – pentru a evalua timpul și contactul necesare pentru inactivarea virusului în diferite niveluri de clor și pH.

„Cercetarea a stabilit că 1,5 mg pe litru de clor liber cu un pH cuprins între 7-7,2 a redus infecțiozitatea virusului cu mai mult de 1.000 de ori în 30 de secunde. Testarea suplimentară a diferitelor game de clor liber și pH a confirmat că clorul din apa piscinei a fost mai eficient cu un pH mai scăzut – ceea ce este în conformitate cu îndrumările actuale pentru funcționarea piscinei”, susțin oficialii de la Swimming England.

 

RAFILA ne spune cât de periculos e la piscină

 

Apa din piscină, sigură

Profesorul Wendy Barclay , de la Imperial College, a spus: „Am efectuat aceste experimente la laboratoarele noastre din Londra. În aceste condiții de siguranță, suntem capabili să măsurăm capacitatea virusului de a infecta celulele, care este primul pas în transmiterea acestuia. Prin amestecarea virusului cu apa din piscină, care ne-a fost livrată de echipa Water Babies, am putea demonstra că virusul nu supraviețuiește în apa piscinei. Apa nu mai era infectată. Acest lucru, combinat cu imensul factor de diluare al virusului care s-ar putea găsi într-o piscină de la o persoană infectată, sugerează că șansa de a contracta Covid-19 din apa piscinei este neglijabilă”.

 

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed