TOP 5 Aparate de aer condiționat portabile: beneficii, sfaturi de utilizare

Cauți o modalitate ușoară și eficientă din punct de vedere energetic pentru a-ți răcori casa? Ți se pare că irosești prea mulți bani folosind aerul condiționat principal din casă doar pentru a răci o încăpere? Sau poate vrei să dezumidifici aerul în timp ce îl răcești. Atunci când ai nevoie de o soluție alternativă, mobilă și compactă de răcire, îți poți îndrepta atenția spre aparatele de aer condiționat portabile.

Iată câteva din beneficiile pe care le poți obține prin folosirea unui aparat de aer condiționat, pentru a-ți face o idee mai bună despre experiența de răcire a unei astfel de unități.

 

Avantaje aparat de aer condiționat portabil

 

– Mai multă flexibilitate

Unitățile de aer condiționat sunt o alegere excelentă pentru că nu necesită montarea unei unități voluminoase în exterioare. De asemenea, așa cum sugerează și denumirea, sunt portabile, ușor de mutat dintr-o cameră în alta. Acest lucru înseamnă mai multă flexibilitate în utilizare.

 

 • Aparat de aer condiționat Samsung Luzon AR09TXHZAWKNEU, 9000 BTU, Clasa A++/A+, Fast cooling, Mod Eco (Alb) = 1900 lei
 • Aparat de aer condiționat Whirlpool SPIW 312L, 12000 BTU, Clasa A++, Funcție încălzire, Filtru HD + Active Carbon (Alb) = 1862 lei

 

– O unitate mică pentru un spațiu mai mic

Dacă locuiești într-un spațiu mic, atunci un aer condiționat portabil este cea mai bună soluție pentru tine. De exemplu, cei care locuiesc în garsonieră, cu chirie sau într-o cameră de cămin pot găsi că un aparat de aer condiționat este cea mai bună varianta pentru ei. În plus, nu e nevoie să instalezi permanent în mod complicat o unitate voluminoasă. Aerul condiționat portabil se instalează foarte ușor și se configurează rapid.

Apoi, atunci când locuiești într-un spațiu mic, lumina naturală și priveliștea de fereastră pot fi elemente importante pe care nu vrei să le sacrifici prin instalarea unui aer condiționat clasic. Spre deosebire de acesta, un aparat de aer condiționat ocupă mai puțin spațiu și îți oferă în continuare priveliștea dorită în zona ferestrei.

 

– Te bucuri de răcoare cu mai puține cheltuieli

Un alt motiv pentru care aparatele de aer portabile au crescut în popularitate este faptul că sunt și economice. Pot suplimenta excelent un sistem de aer condiționat central, care se poate dovedi deseori prea scump atunci când rulează la maximum pentru a răci întreaga locuință. Dacă ai și un aparat de aer condiționat portabil, în zilele în care vrei să răcești doar una sau două camere, îl poți folosi pe acesta. Prin urmare, varianta portabilă poate fi complementară aparatului de aer condiționat principal.

 

– Răcire alternativă în mișcare

Aparatele de aer condiționat sunt minunate și pentru folosirea în autorulote. Dacă mergi într-o vacanță în timpul verii, cu siguranță vrei să te bucuri și de răcoare ca să te simți mai confortabil. Un aparat de aer condiționat mobil oferă o soluție de răcire unică perfectă pentru spațiile mici de locuit în vehiculele de agrement, dar și în locuințele de vacanță sau de la țară.

 

– Răcește și dezumidifica aerul

Aparatele de aer condiționat mobile mai au încă un avantaj. Ele răcesc aerul, dar îl și dezumidifică, astfel că atmosfera va fi mai rece și mai uscată, mult mai agreabilă și confortabilă. Pentru cei care suferă de alergii, este important ca nivelul de umiditate să fie cât mai scăzut.

De altfel, dacă locuiești într-o zonă cu umiditate mare, știi deja că umezeala poate crea un disconfort incredibil, la fel ca și căldura. Amestecul de umezeală și căldură creeză un mediu extrem de neplăcut, iar aparatele de aer condiționat portabile pot face ca aerul să fie mult mai suportabil.

Este evident că aparatele de aer condiționat devin tot mai populare. Pe măsură ce oamenii înțeleg beneficiile acestor unități și producătorii vin cu noi și noi modele mai performante, cu funcții avansate și eficiență energetică mai bună.

 

 • Aparat de aer condiționat Samsung Wind-free Elite AR12TXCAAWKNEU, 12000 BTU, Wi-Fi, Clasa A+++/A+++, MDS, Filtru Tri-Care, AI Auto Comfort, Fast cooling (Alb) = 3850 lei
 • Aparat de aer condiționat Yamato Optimum Inverter YW09IH1, 9000 BTU, Wi-fi Ready, Kit de instalare, Clasa A++ (Alb) = 1309 lei

 

TOP 5 aparate de aer condiționat portabile

 1. Aparat de aer condiționat portabil Trotec PAC2610E, 9000 BTU, Clasa A = 1500 lei

Acest model este perfect pentru răcire, dezumidificare și ventilare în camere de până la 85 m3. Are dimensiuni compacte și ocupă foarte puțin loc. Capacitatea sa de răcire maximă de 2.6kW îl face să fie ideal pentru crearea unui aer de calitate, mai rece și mai suportabil, în încăperi de până la 85 m3.

În afară de funcția principală de răcire, Aparat de aer condiționat portabil Trotec PAC2610E are și funcție de ventilare și dezumidificare. De asemenea, are timer și funcție sleep, filtru de aer ușor de montat și de curățat. Este dotat cu roți pentru a fi ușor mutat dintr-un loc în altul. Capacitatea sa de răcire de 9000BTU și clasa de eficiență energetică A îl fac să fie una din cele mai bune variante pentru cei care caută un aer condiționat pentru spații mici sau pentru a răci confortabil doar o încăpere.

 1. Aparat de aer condiționat portabil Whirlpool PACW212CO, 1200BTU, Clasa A (Alb) – 2172 lei

 

Whirlpool este un cunoscut producător de electrocasnice și, în afară de aparate de aer condiționat clasice cu montare permanentă, are în ofertă și aparate de aer condiționat mobile, cum este acest model. Whirlpool PACW212CO are o putere mai mare decât varianta prezentată anterior – 1200BTU. Ca eficiență energetică ocupă loc tot în clasa A, așa că nu va trebui să-ți faci griji că vei umfla foarte rău factura la curent.

Capacitatea sa de răcire este de 3.5KW și pe lângă funcția de răcire, oferă și ventilare. Este prevăzut cu roți pentru deplasare ușoară dintr-un loc în altul. Prezintă display LED care ajută la o bună configurare în orice moment. De asemenea, este dotat cu Filtru HEPA (fiind potrivit pentru cei predispuși la alergii), senzor de temperatură, curățare automată, funcție jet (răcire rapidă) și coș detașabil.

Dacă ai auzit de funcția al 6-lea simț patentată de Whirlpool, să știi că o vei găsi și pe acest model, ceea ce înseamnă că aparatul de aer condiționat controlează automat umiditatea, temperatura și circulația aerului, pentru cele mai bune rezultate.

Are doar 34 de kg și ar putea fi folosit inclusiv în rulote și autorulote, pentru case de vacanță sau case de la țară unde ajungi doar de câteva ori pe an.

 

 1. Aparat de aer condiționat mobil TAURUS Alpatec AC 260 KT, 9000BTU, Clasa A (Alb) = 250 lei

Un alt aparat de aer condiționat este propus de această dată de TAURUS. Modelul Alpatec AC 260 KT are o capacitate de răcire de 9000BTU și face parte din clasa de energie electrică A, fiind o alegere înțeleaptă astfel încât să nu crești în mod irațional sumele de pe factura de curent.

Designul său este gândit cu display LED pentru o bună configurare, iar pe partea de funcții bifează ventilare, auto restart, dezghețare, dezumidificare, timer, sleep/ night și auto. Practic are toate performanțele importante pe care le-ai putea cere de la un aparat de aer condiționat portabil, ușor de instalat și de manevrat. Greutatea sa este de 30 kg, iar dimensiunile sale sunt compacte. Este prevăzut cu roți pentru deplasare ușoară.

 

 1. Aparat de aer condiționat portabil Whirlpool PACW29COL, 9000BTU, Clasa A (Alb),  aer condiționat whirlpool

Unul din cele mai bune aparate de aer condiționat pe care le poți cumpăra acum este Whirlpool PACW29COL. Este ideea perfectă atunci când vrei să răcești doar o cameră, cum ar fi biroul în care lucrezi toată ziua. Aparatul răcește aerul în mod confortabil, dar pe lângă această funcție principală ventilează și dezumidifică aerul. Pentru persoanele predispuse la alergii, acesta este un avantaj foarte mare, pentru că umiditatea adaugă disconfort aerului de respirat.

Modelul este ideal pentru spații comerciale, birouri și livinguri până la 70 m3. Dacă doriți să îmbunătățiți calitatea aerului și să creați un spațiu plăcut, sănătos, confortabil de respirat, Aparat de aer condiționat portabil Whirlpool PACW29COL se va dovedi o soluție rapidă, care nu are nevoie de instalare greoaie și permanentă.

Printre funcțiile importante ale modelului se numără repornirea automată, AutoClean, memory, urgent U, ventilare, mod de funcționare silențios și mod sleep. Este dotat cu filtru HEPA, o bilă albă în plus pentru cei predispuși la alergii.

 

 1. Aparat de aer condiționat portabil Whirlpool PACW212HP, 1200BTU, Clasa A+ (Negru) = 1788 lei

Un alt model de aer portabil tot de la Whirlpool, dar cu o putere mai mare: 1200BTU în loc de 9000BTU. Și din punct de vedere energetic este mai bine clasificat, ocupând cu brio un loc în clasa de eficiență energetică A+. Este prevăzut cu filtru HEPA și poate fi folosit atât pentru răcire, cât și pentru încălzire. Vine cu ecran LED, iluminare cu LED și telecomandă pentru utilizare remote confortabilă și setări simple.

De asemenea, este dotat cu senzor de temperatură, funcție jet pentru răcire rapidă, coș detașabil. Se curăță în mod automat, ceea ce înseamnă că nu vei fi nevoit să te preocupi tu de acest lucru. În fine, din caracteristicile de top al acestui model nu lipsește funcția al 6-lea simt, pentru control automat al umidității, temperaturii și circulației aerului.

 

Sfaturi utile pentru utilizarea unui aer condiționat portabil

– Îndreaptă corect furtunul de evacuare

 

Acest lucru este extrem de important pentru buna funcționare și întreținere a unui aparat de aer condiționat portabil. Furtunul de eșapament care este utilizat pentru evacuarea aerului fierbinte ar trebui să rămână drept (fără răsuciri și îndoituri). Furtunul poate fi scos pe fereastră, pe o ușă glisantă sau în zona tavanului.

Nu încerca să extinzi furtunul de evacuare. El ar trebui să rămână cât mai scurt posibil pentru o eficiență maximă. În general, un furtun de la aerul condiționat portabil este de 120 – 210 cm, ceea ce ar trebui să însemne suficient spațiu pentru a ajunge la o zonă de aerisire adecvată. Păstrarea furtunului scurt și drept va preveni, de asemenea, excesul de umiditate, care ar putea pătrunde în interior și ar putea provoca probleme interne unității.

 

– Închide ușa

Aparatele de aer condiționat funcționează cel mai bine în spații închise. Prin urmare, închide ușa dacă folosești aparatul în dormitor sau în birou, pentru a împiedica aerul cald să pătrundă în interior. În cazul bucătăriilor sau livingurilor deschise, este recomandat să iei în considerare întreg spațiul mix atunci când calculezi suprafața pentru care vei avea nevoie de aparatul de aer condiționat.

Apoi, încearcă să așezi aparatul de aer condiționat într-un colț al camerei, unde nu este atins de razele directe ale soarelui. Trebuie să fie lângă fereastră, dar, dacă este posibil, alege cel mai rece colț al camerei, pentru că împiedică supraîncălzirea aparatului.

 

– Pornește aparatul de aer condiționat din timp

Asta înseamnă să-l pornești chiar cu câteva ore înainte să te instalezi în camera respectivă. De exemplu, dacă îl folosești în birou și știi că vei începe să lucrezi de la ora 9, programează-l să înceapă să răcească spațiul de la ora 6 sau 7. Este mai eficient din punct de vedere energetic să pornești aerul condiționat portabil dimineața devreme sau după amiaza mai târziu, când temperaturile sunt mai scăzute. În acest mod, aparatul nu va trebui să ruleze din greu pentru a răci camera. Multe modele din cele prezentate mai sus au funcție de temporizare/ timer, astfel încât ar trebui să fie ușor să poți programa pornirea/ oprirea unității la orele potrivite.

 

 • Aparat de aer condiționat Fujitsu ASYG09KPCA, 9000 BTU, Clasa A++ (Alb) = 2200 lei
 • Aparat de aer condiționat Heinner HAC-12OWF-BK Obsidian Inverter, 12000 BTU, Clasa A++, Wi-Fi Control (Negru) = 2419 lei

 

– Oprește sursele de căldură inutile

Elimină orice surse de căldură inutile: becuri, echipamente electronice, electrocasnice care emit multă căldură. Poate că nu-ți pare o căldură prea multă, dar fiecare astfel de sursă face că aparatul de aer condiționat să lucreze mai mult pentru a menține aerul rece și confortabil. De asemenea, specialiștii recomandă montarea de ventilatoare pe tavan pentru o răcire mai rapidă.

 

– Păstrează aerul condiționat portabil curat

Așa cum am văzut mai sus, acum multe aparate de aer condiționat sunt capabile să se curețe singure. Totuși, atunci când nu ai o astfel de unitate cu auto-curățare, este o idee bună să verifici aerul condiționat. Întreținerea adecvată este esențială pentru ca aerul condiționat să funcționeze fără probleme.

Cel mai important este filtrul din unitate, care trebuie curățat sau schimbat în mod regulat. Apoi, aspiră orice mizerie care se depune de lamele. În fine, dacă vei șterge unitatea cu o cârpă ușor umedă, din când în când, vei putea prelungi durata de utilizare a aparatului de aer condiționat.

 

Pentru mai multe oferte aer condiționat portabil sau cu fixare permanentă, vă așteptăm pe evoMAG.

 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed