Un TIR a blocat circulația în Pasajul Unirii. A forțat intrarea deși depășea cu mult înalțimea admisă

Pasajul Unirii din București s-a redeschis de doar câteva zile, dar în această dimineață este închis din cauza unui accident.

Din primele informații, un TIR a lovit un tăblier din partea de sus a pasajului, asta pentru că acesta se afla prea jos, la înălțimea de 3,5 metri, în timp ce TIR-ul are 4 metri înălțime.

Se pare că șoferul TIR-ului a forțat intrarea în pasaj, iar acum traficul în București a devenit unul de coșmar în zonă.

Incidentul de joi este al treilea survenit de la redarea în circulație a pasajului. Două accidente similare au avut loc zilele trecute, în care au fost implicate autocare care au lovit, de asemenea, limitatoarele de înălțime.

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, a reacționat atunci pe pagina lui de Facebook și a spus că șoferii nu au respectat limita de înălțime. Pasajul s-a redeschis circulației duminică seară, înainte de începerea școlii, după două luni și jumătate de lucrări de reabilitare, care au costat 12 ilioane de euro. 

„Pasajul rutier Unirii se redeschide circulaţiei înainte de începerea noului an şcolar. După 77 de zile de muncă, fără niciun fel de întârziere, lucrările de punere în siguranţă a celui mai important obiectiv de infrastructură din Capitală s-au încheiat. Urmare a unei investiţii de 12 milioane de euro, Pasajul rutier Unirii, cu o lungime de aproximativ 900 de metri, a devenit cel mai sigur tunel rutier, din punct de vedere al infrastructurii din România, dar şi cel mai tehnologizat din ţară”, a anunțat Primăria Sectorului 4 într-un comunicat citat de Agerpres. Conform sursei citate, peste 1.800 de ore de lucru au fost necesare pentru această transformare, timp în care constructorii au izolat toate infiltraţiile de la nivelul carosabilului, au închis fisurile din pereţii interiori ai pasajului prin injectarea unor mortare speciale, pe care, ulterior, i-au îmbrăcat cu peste 3.000 de panouri metalice.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri