Unda verde pentru fondurile SAI Zepter

0
Unda verde pentru fondurile SAI Zepter

Subsidiara grupului Zepter de administrare a investitiilor va iesi pe piata cu un fond de obligatiuni, unul de actiuni si un altul mixt.

“Asteptam sa avem prospectul de oferta aprobat. In principiu, fondul de actiuni va plasa pana la 90% din active in actiuni, cel mixt – doar 70%, iar cel de obligatiuni – maximum 40%, iar restul vor fi orientate spre instrumente cu venit fix”, a declarat pentru Business Standard Corneliu Standiu, directorul general al SAI Zepter. Compania are in portofoliu conturi adminis-trate privat, produse la care participatia minima a investitorilor este de 30.000 de euro. “Exista intentia de a crea un produs, un fond de administrare privat, pentru companiile de asigurari sau pentru acele banci care nu au societati de administrare a investitiilor”, a precizat Stanciu. Acesta a explicat ca, in prezent, companiile Zepter sunt in curs de implementare a softurilor, atat pentru pensii private, cat si pentru activitatea de administrare a investitiilor.

Grupul Zepter detine, pe piata financiara din Romania, companiile de brokeraj in asigurari Marshaly si Banat Fim, SAI Zepter si administratorul Zepter Fond de Pensii. Investitiile grupului in societatea de administrare a investitiilor si in compania de pensii private obligatorii se ridica la sapte milioane de euro.

“La compania de administrare a fondului privat de pensii se intentioneaza o majorare de capital social de sase-sapte milioane de euro, pana la sfarsitul anului, pentru ca va trebui sa platim comisioanele agentilor”, a declarat Stanciu. Acesta a precizat ca, pe segmentul pensiilor private obligatorii – Pilonul II, compania mizeaza pe forta de vanzare dezvoltata de subsidiara din Romania a Zepter International.

“Tinta pentru Pilonul II era de 10%, dar, tinand cont de faptul ca am intrat mai tarziu in piata, speram sa obtinem macar 100-150.000 de participanti pana la finalul campaniei de aderare”, a explicat Stanciu.