x


  • EUR
    4.7432
    USD
    4.2921
string(7) "politic"

Vâlcov, Iordache şi fetele COCOȚATE peste noapte la vârful puterii. „Le cunosc, ştiu cum au ajuns în aceste funcţii“

Recentele numiri făcute la vârful conducerii ANAF şi a Agenţiei Naţionale a Medicamentului par desprinse dintr-o telenovelă locală cu patru personaje: Cotel - Iordache, Triculescu - Vâlcov. Andrei Iordache, om de casă al lui Vâlcov, a fost arestat în 2013 pentru că ar fi ajutat la măsluirea unor probe de sânge. Iordache este prieten apropiat al Adrianei Cotel, şefa de la Medicamente şi prietena prietenei lui Vâlcov, Mihaela Triculescu.

Author: Cristina Popovici | Sursa: Money.ro | Publicat: 07.01.2019, 8:29

Numirea unei economiste anonime la şefia Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) a stârnit o furtună mediatică în România. Pe 3 decembrie, premierul Viorica Dăncilă a semnat un ordin vizând înlocuirea lui Ionuţ Mişa de la preşedinţia ANAF cu Mihaela Triculescu, o tânără de 42 de ani din Craiova nominalizată pentru funcţie de ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici.

 

Numele noului preşedinte ANAF i-a luat prin surprindere chiar şi pe liderii PSD Dolj, care spun că n-au auzit de Triculescu şi că impunerea acesteia la vârfului Antifraudei n-are legătură cu filiala condusă de Lia Olguţa Vasilescu. De altfel, fostul ministru al Muncii a postat pe Facebook un mesaj prin care a ţinut să se delimiteze de „afacere“: „Nu o cunosc pe doamna de la ANAF şi nu am propus-o pe vreo funcţie“.

O tipă ambiţioasă, „cu mult tupeu“

 

Singurii care au confirmat că o cunosc au fost angajaţii Primăriei Cârcea, o comună bogată situată în zona metropolitană a Craiovei, la doar 12 kilometri. Mihaela Triculescu a plecat la vârful ANAF direct de pe scaunul de şef al compartimentului financiar contabil al Servicii Publice SRL Cârcea, o societate aflată în subordinea primăriei din comună.

 

„La Cârcea a ajuns prin primarul Pupăză (n.r. – Valerică Pupăză, edilul PSD al localităţii). Cu el a vorbit un lider PSD cu influenţă mare şi a primit funcţia. Ca economist, nu are nici pe departe «o vastă experienţă», aşa cum se menţionează în comunicatul Guvernului. În septembrie 2016 şi-a deschis propriul cabinet de insolvenţă, însă nu se poate lăuda că «în ultimii 3 ani», care sunt de fapt 2, «a asigurat managementul procedurii de insolvenţă pentru mai multe companii», aşa cum se susţine în acelaşi comunicat. Experienţa în cei doi ani ca practician în insolvenţă se rezumă la câteva firme mici al căror obiect de activitate a fost în mare parte comerţ cu amănuntul, ăsta e adevărul. Este o tipă ambiţioasă, muncitoare, cu mult, mult tupeu. Nu se lasă până când nu face ce-şi propune“, a declarat pentru „Adevărul“, sub protecţia anonimatului, un fost colaborator al Mihaelei Triculescu.