AcasăExterneVIDEO Reclama iconică la Pizza Hut în care a jucat Gorbaciov, creatorul...

VIDEO Reclama iconică la Pizza Hut în care a jucat Gorbaciov, creatorul marilor reforme care au permis venirea brandurilor în URSS

Mihail Gorbaciov, fostul lider al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (URSS), a apărut în 1988 într-o reclamă a companiei Pizza Hut, considerată iconică de presa internațională, pentru că a demonstrat deschiderea Moscovei față de capitalul străin, de neimaginat în timpul Războiului Rece.

Reclama a fost difuzată în aproape toată lumea, cu excepția Rusiei, unde Gorbaciov devenise deja impopular, mulți ruși blamându-l pentru criza economică profundă din țară.

În clipul publicitar, o familie aflată în restaurantul Pizza Hut îl vede pe Gorbaciov alături de nepoata sa și discută despre moștenirea politică a acestuia. Tatăl îl critică pe fostul lider URSS, adolescentul îl apără, dar cuvântul final îl are mama, care spune că Gorbaciov le-a oferit Pizza Hut.

Potrivit Financial Times, Gorbaciov a folosit banii câștigațid in această reclamă pentru a finanța proiectele fundației sale.

Primul restaurant din franciza Pizza Hut a fost deschis în 1990 la Moscova, aproape concomitent cu primul restaurant McDonald’s. A fost rezultatul deschiderii lui Gorbaciov către lumea occidentală.

Ultimele Articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.