AcasăActualitateMediuVine un val de caniculă peste România

Vine un val de caniculă peste România

Un val de caniculă va lovi de săptămâna viitoare România, Grecia și Bulgaria, avertizează meteorologii. Căldura excesivă a afectat în ultimele zile mai multe țări din vest, printre care Spania, Franța și Statele Unite. ONU a avertizat că seceta va fi următoarea mare problemă cu care se va confrunta toată omenirea.
„Este posibil ca începând de săptămâna viitoare să înregistrăm în România primele zile cu temperaturi care să atingă și să depășească 35 de grade, ceea ce înseamnă că vom avea caniculă. Temperaturile vor depăși 35 de grade începând din partea de vest a țării, deci în Câmpia Română, după care și în zonele sudice este posibil ca spre finalul săptămânii, până în 27 iunie, să consemnăm valori de până la 37-38 de grade Celsius. Dacă se va impune, pentru anumite zone, în funcție de atingerea recordurilor climatice, luăm în considerare emiterea – și nu trebuie să excludem niciodată această posibilitate – de coduri pentru caniculă”, a declarat sâmbătă la Digi24 Elena Mateescu, directorul ANM.
Seceta ar putea deveni următoarea mare problemă cu care se va confrunta omenirea. Avertismentul vine de la ONU, care cere măsuri urgente în privința gestionării apei şi terenurilor. „Nu există niciun vaccin care să vindece această pandemie”, a declarat unul dintre oficialii Națiunilor Unite.
Secretarul executiv al Convenţiei Naţiunilor Unite pentru Combaterea Deşertificării (UNCCD), Ibrahim Thiaw, a spus, la o conferință în Madrid că jumătate din populaţia lumii ar urma să se confrunte cu o lipsă gravă a apei în următorii opt ani. „Nu există niciun loc pe pământ unde să te ascunzi… Nicio ţară, săracă sau bogată, nu este în siguranţă”, a avertizat el.

Ultimele Articole