Guvernatorul Băncii Naţionale a Austriei: 25.000 de angajaţi din sectorul bancar austriac ar putea fi concediaţi

În sectorul bancar din Austria lucrau în 2008 aproximativ 80.283 de persoane, iar la sfârşitul lui 2014 mai erau 75.714 angajaţi.

Ewald Nowotny, care este şi membru în Consiliul guvernatorilor BCE, a prezentat, vineri, raportul semi-anual cu privire la stabilitatea financiară. Acesta a apreciat că sectorul bancar din Austria este supraîncărcat, iar numărul locurilor de muncă va scădea cu o treime.

‘Sunt în desfăşurare schimbări structurale în sectorul bancar. Acestea vor ajuta băncile să fie mai rezistente, iar politica monetară va fi mai eficientă’, a declarat Nowotny.

Şi grupul bancar italian UniCredit a anunţat, luni seară, restructurarea operaţiunilor de retail din Austria, în cadrul strategiei sale de a-şi consolida capitalul, fără a cere acţionarilor noi fonduri. Operaţiunile de retail ale Bank Austria regrupează 200 de oficii bancare şi aproximativ 9.200 de angajaţi în Austria.

‘Băncile austriece încă se confruntă cu probleme, în special din cauza nivelului ridicat al creditelor neperformante din unele ţări din Europa Centrală, Europa de Est şi Europa de Sud-Est (CESEE). Băncile şi companiile de asigurări ar trebui să-şi revizuiască modelele lor de afaceri, structurile interne şi reţeaua de filiale, pentru a-şi majora profitabilitatea şi pentru a fi pregătite pentru posibila perioadă de creştere economică redusă şi rate scăzute ale dobânzilor’, apreciază Banca Austriei.

Băncile austriece, în special Bank Austria, Erste Group Bank şi Raiffeisen Bank International (RBI), sunt cei mai mari creditori ai fostelor state comuniste din Europa de Est şi au o prezenţă importantă inclusiv în România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed