25.04.2012 Ziua Mondială de Luptă Împotriva Malariei

Jumătate din populaţia lumii riscă să se îmbolnăvească de malarie, boală ce omoară anual peste 600.000 de oameni, cei mai mulţi fiind copii mai mici de 5 ani şi femei însărcinate din Africa sub-sahariană – acesta este semnalul de alarmă tras astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Malariei.

 

Împreună cu tuberculoza şi HIV/SIDA, malaria face parte din categoria bolilor considerate prioritare de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

 

Conform unui comunicat GlaxoSmithKline (GSK), primele rezultate ale studiului clinic de fază III pentru vaccinul împotriva malariei, RTS,S3, dezvoltat de producătorul de medicamente, ce au fost publicate la sfârşitul lui 2011, arată faptul că vaccinul candidat reduce la jumătate riscul de malarie în rândul copiilor din Africa cu vâsta de 5-17 luni.

 

Strategia GSK prevede, printre altele, practicarea unor preţuri preferenţiale în ţările cele mai sărace şi Africa sub-sahariană, pentru o prevenţie eficientă prin vaccinare.

 

Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Malariei a fost marcată pentru prima oară în 2001 – la început sub denumirea de „Ziua Malariei în Africa”. Începând din 2007, s-a trecut la denumirea folosită in prezent, iar scopul marcării ei an de an este acela de a oferi infomaţii şi de a educa populaţia cu privire la această boală globală care poate fi prevenită şi vindecată.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed