3 lucruri pe care le poți face cu boabele de orez. Nu este bun doar pentru gătit

3 lucruri pe care le poți face cu boabele de orez. Nu este bun doar pentru gătit. Orezul, la fel ca orice ingredient pe care îl ai în casă are nenumărate utilități.

Dincolo de gustul său, atunci când este preparat, orezul absoarbe umiditate. Drept urmare, dacă ți-ai scăpat telefonul în apă, pune-l repede într-un bol cu boabe de orez pentru că are șanse mari să își revină.

3 lucruri pe care le poți face cu boabele de orez. Nu este bun doar pentru gătit

Telefonul trebuie să stea acolo câteva zile, iar problema s-ar putea rezolva.

Trebuie să mai știi și că uneltele din atelier pot fi protejate de rugina daca folosesti boabele de orez. Pune cateva cupe de orez intr-un bol pe care il asezi in dulapul unde tii sculele si acestea vor absorbi umiditatea din aer, asa ca rugina nu isi va gasi locul acolo.

De asemenea, rasnita de cafea poate fi curatata fara probleme daca inlocuiesti boabele de cafea cu cele de orez. In timp, rasnita se poate acoperi de praf sau grasime, asa ca boabele de orez o vor curata fara probleme. Curăță însă râșnița bine după ce ai macinat orezul.

3 lucruri pe care le poți face cu boabele de orez. Nu este bun doar pentru gătit


Boabele de orez mai pot fi utilizate și pentru a absorbi umiditatea dintr-o solnita. In acest fel, sarea nu va mai fi umeda si o vei putea folosi fara probleme atunci cand vrei sa adaugi un pic in mancare. Este extrem de utila pentru cei ce locuiesc pe malul marii, unde umiditatea este ridicata.

Totodată, dacă vrei sa grabesti coacerea fructelor, acestea pot fi puse intr-un bol plin cu boabe de orez. Explicatia este simpla, orezul nu va lasa etilena sa iasa asa ca fructele se vor coace mult mai repede.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri