3 modalități profitabile de a investi în imobiliare

În lumea investițiilor, sectorul imobiliar a fost întotdeauna considerat una dintre cele mai profitabile și sigure opțiuni. 

Investiția în imobiliare oferă multiple avantaje, cum ar fi generarea de venituri pasive, creșterea valorii proprietăților în timp și diversificarea portofoliului de investiții. Descoperă, în continuare, 3 modalităţi de a investi în imobiliare şi alege-o pe cea care consideri că se potrivește profilului tău de investitor.

1.   Cumpără acțiuni ale dezvoltatorilor listați la bursă

Cumpărarea acțiunilor unor dezvoltatori imobiliari listați la bursă poate fi o modalitate profitabilă de a investi în imobiliare deoarece, în acest mod, participi la succesul companiei în care investești. Dacă dezvoltatorul în care investești are rezultate bune și creștere solidă, valorile acțiunilor pot crește și ele, lucru care constă în câștiguri pentru tine ca investitor.

Un alt motiv pentru care achiziția de acțiuni ar putea fi profitabilă este flexibilitatea în gestionarea investiției. Acțiunile listate la bursă sunt tranzacționate public, ceea ce înseamnă că investitorii pot cumpăra și vinde acțiuni în mod relativ ușor. Acest aspect îți oferă oportunitatea de a profita de momentele potrivite de achiziție sau vânzare a acțiunilor.

Există multe motive pentru care o astfel de investiție în real estate poate fi profitabilă, însă nu uita să studiezi piața și companiile în care dorești să investești. Este recomandat să alegi dezvoltatori cu o imagine bună pe piața de imobiliare, care au o viziune clară și sustenabilă asupra viitorului și, bineînțeles, care înregistrează profituri generoase în activitatea lor.

2.   Investește într-un imobil cu scopul de a-l închiria

Una dintre cele mai populare strategii de investiții în imobiliare este achiziționarea unui imobil cu scopul de a-l închiria. Închirierea imobilului poate genera venituri regulate, oferindu-ți un flux constant de bani, pe termen lung. Aceste venituri pot fi utilizate pentru a acoperi costurile asociate cu proprietatea și pentru a genera profit suplimentar.

De asemenea, imobilele închiriate își pot crește valoarea în timp, ceea ce înseamnă că și profitul tău crește. Dacă ai făcut o achiziție inteligentă și ai optat pentru un imobil aflat într-o locație potrivită, există șanse mari să obții randamentul dorit.

Înainte să decizi în ce imobil investești, este important să evaluezi valoarea pieței imobiliare și să analizezi mai multe proprietăți. Abia apoi poți alege o proprietate potrivită care să îți aducă un randament generos pe termen lung. Este recomandat să te orientezi spre dezvoltări imobiliare construite recent, deoarece acestea beneficiază de multiple soluții sustenabile încă din faza de construcție și, în acest mod, poți garanta chiriașilor tăi costuri reduse de întreținere. În același timp, astfel de dezvoltări imobiliare oferă rezidenților și chiriașilor posibilitatea de a se bucura de un stil de viață modern datorită multiplelor facilități incluse.

3.   Investește în proprietăți comerciale

O altă modalitate de a investi în real estate este investiția în proprietăți comerciale. În timp ce chiriașii rezidențiali pot aduce venituri constante, proprietățile comerciale pot aduce venituri mai mari și au potențial de creștere mai rapidă a valorii. 

Spațiile comerciale sunt adesea închiriate pentru perioade mai lungi și pot atrage chiriași stabili și de încredere, precum companii și organizații. Pentru a alege un spațiu comercial rentabil, investighează cererea și oferta de pe piață și fii atent la locație și la potențialul de creștere a zonei în care se află proprietatea comercială.

Pe lângă cercetarea și analiza atentă a pieței, nu uita să te documentezi și asupra legislației și a reglementărilor din acest domeniu, astfel încât să te asiguri că activitatea pe care o desfășori este în conformitate cu normele legale.

Achiziția de acțiuni ale dezvoltatorilor imobiliari și investițiile într-un imobil rezidențial sau comercial sunt câteva metode care îți pot aduce profit pe termen lung din imobiliare. Indiferent de soluția pe care o alegi, documentează-te foarte bine și apelează la consultanți și specialiști care te pot ajuta să faci alegeri inteligente și profitabile.

sursă foto: shutterstock.com

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed