9 cuțite utile în bucătăria ta pentru preparate desăvârșite

Măiestria și precizia cu care sunt pregătite cele mai savuroase rețete sunt calitățile oferite doar de un ustensilele indispensabile dintr-o bucătărie, printre care și cuțitele.

            Cuțitele sunt pentru orice bucătar, fie el amator sau profesionist, elementele centrale care îl ajută să obțină farfurii impecabile, atât din punct de vedere al aspectului preparatului, cât și al platingului.

         Care sunt cuțitele cele mai întrebuințate într-o bucătărie în care un bucătar își lasă amprenta personalității prin creativitate și originalitate?

  1. Cuțitul bucătarului este cel mai folosit de către un chef, dar poate fi cuțitul perfect și pentru un bucătar amator care își dorește preparate desăvârșite și farfurii senzaționale. Creat inițial pentru tranșarea cărnurilor, acest cuțit a devenit unul versatil ce poate fi folosit pentru tăiere, tocare, feliere și mărunțire. Practic poate fi utilizat pentru orice, pentru că este un cuțit bun la toate.

Elementul principal care definește acest cuțit este lama lată și ușor curbată. Este un cuțit universal de care ai nevoie în bucătăria ta sau necesar în bucătăria unei persoane dragi căreia îl poți dărui. Doar se apropie sărbătorile.

  1. Cuțitul pentru tăierea delicată a feliilor de pâine este un alt cuțit de care oricine are nevoie în bucătăria sa. Lama prevăzută cu zimți permite păstrarea intactă a feliilor de pâine. Doar nu vrei să servești invitaților sau clienților tăi, pâine strivită sau mărunțită.
  2. Cuțitul pentru peștele pe care îți place să-l pregătești sau cuțitul pentru filetat, este perfect pentru filetarea peștilor întregi, dar și pentru îndepărtarea pielii peștelui. Lama ascuțită și flexibilă te ajută să îl mânuiești rapid și cu ușurință.

Așadar, dacă ție sau familiei vă plac preparatele din pește, adaugă acest cuțit la trusa ta specială. Neapărat ca lama și mânerul să fie confecționate din materiale de calitate.

  1. Cuțitul pentru dezosat este ‘’ingredientul’’ perfect pentru dezosarea pulpelor de pasăre, miel sau porc, dar îl poți utiliza și pentru pește. Lama dreaptă sau curbată este potrivită pentru astfel de activități în bucătărie.
  2. Satârul face parte din categoria cuțitelor speciale fiind utilizat pentru tranșarea bucăților de carne și a oaselor. Predomină folosirea sa în măcelărie, dar îl poți folosi cu ușurință și în bucătărie.
  3. Cuțitul pentru decojirea fructelor și a legumelor, a cărei lamă subțire și flexibilă îl fac perfect pentru aceste pregătirea acestor ingrediente.
  4. Și am ajuns la cuțitul santoku care a devenit un accesoriu utilizat cu precădere de către bucătarii profesioniști, dar care poate fi folosit și de bucătarul amator.

De unde provine denumirea? În limba japoneză cuvântul ‘’santoku’’ înseamnă ‘’trei lucruri bune’’, ceea ce face referire la cele trei activități pentru care este utilizat: tocare, feliere și mărunțire. Este asemănător cuțitului bucătarului.

  1. Cuțitele pentru sushi pot fi potrivite în bucătăria unui amator căruia îi place bucătăria asiatică sau pentru un bucătar profesionist care pregătește și astfel de rețete exotice. Se cunoaște faptul că bucătarii profesioniști preferă calitatea excepțională a cuțitelor de origini asiatice sau germane, datorită calităților care fac din orice preparat adevărate capodopere culinare.
  2. Cuțitul pentru friptură este ingredientul necesar de care ai nevoie pentru pregătirea celor mai suculente bucăți de friptură pentru tine și familia ta sau pentru invitații tăi. Lama sa te sprijină să porționezi cu ușurință și precizie, felii perfecte de carne.

       După cum vezi, bucătăria ta ar trebui să fie dotată cu un set de cuțite profesionale care să-ți ușureze activitatea și să-ți reducă timpul petrecut cu pregătirea diferitelor rețete. Timp pe care îl poți petrece altfel. Relaxându-te, citind, vizionând programele preferate de televiziune.

          Un detaliu foarte important de care este indicat să ții cont este calitatea cuțitelor pe care decizi să le achiziționezi. Atât lama, cât și mânerul trebuie să fie confecționate din materiale de calitate.

           Alege cuțite germane sau japoneze. Cu ajutorul lor vei putea obține zâmbetul și admirația celor pe care îi servești cu rețetele tale senzaționale.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed