Ponta: Parlamentul va fi convocat începând din 21 ianuarie

„Am discutat în cadrul USL şi am decis să solicităm colegilor noştri din conducerea Parlamentului convocarea Parlamentului începând cu data de luni, 21 ianuarie”, a declarat Ponta.

 

De asemenea, el a anunţat că a luat un mandat politic pentru ca, începând de miercuri, Guvernul să negocieze cu delegaţia FMI, CE şi Băncii Mondiale datele bugetului pe 2013, buget care cel mai probabil pe 23 ianuarie, în şedinţă, va fi aprobat şi trimis către Parlament.

 

Premierul a adăugat că, imediat ce bugetul este gata, va prezenta proiectul acestuia grupurilor partidelor componente USL.

 

„După care vom adresa o rugăminte către celelalte trei grupuri parlamentare – UDMR, PDL şi PP-DD -, dacă sunt de acord, împreună cu ministrul Finanţelor şi cu ministrul delegat pentru buget să facem o prezentare a rezultatelor negocierilor cu FMI şi, sigur, formula bugetului pe 2013, înainte de a începe efectiv dezbaterile în plen. Dacă noi pe 23 îl trimitem, sunt comisiile, e perioada de amendamente, după care evident urmează dezbaterea în plen la sfârşitul lunii ianuarie”, a detaliat şeful Executivului.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed