Parlamentul ceh aprobă consumul de canabis în scopuri terapeutice

Aprobată de 67 de senatori din cei 74 prezenţi la vot, legea trebuie să fie promulgată de preşedintele Republicii Cehe pentru a intra în vigoare.

 

Destinat atenuării simptomelor unor boli grave precum cancerul, Parkinson, scleroza multiplă, psoriazisul şi dermatita atopică, canabisul nu va fi accesibil decât prin reţetă electronică pentru a preveni abuzuri.

 

Republica Cehă va importa canabisul timp de un an, până când Institutul naţional pentru controlul medicamentelor va începe să acorde licenţe cultivatorilor locali, valabile timp de maxim cinci ani.

 

Conform noii legi, care nu prevede acoperirea costurilor marijuanei de către asigurările de sănătate, Institutul va delimita zonele de cultură şi va adresa fermierilor oferte de cumpărare.

 

Republica Cehă (10,5 milioane de locuitori) este una dintre cele mai liberale ţări europene în ceea ce priveşte consumul de canabis. Persoanele care deţin până la 15 grame de marijuana sau cresc până la cinci plante riscă doar o amendă.

 

Procentul de tineri consumatori de canabis din Republică a scăzut de la 20,3% în 2010 la 16,1% în 2011, potrivit Observatorului naţional al drogurilor.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed