Sirieni din Polonia şi România donează ambulanţe şi medicamente refugiaţilor în Turcia

„Nu mai putem aştepta. Lumea întârzie să găsească o soluţie pentru poporul sirian, iar refugiaţii se află într-o situaţie dramatică”, a declarat pentru AFP Imat Aldahari, în vârstă de 51 de ani, unul dintre iniţiatorii operaţiunii.

 

Ajutorul va fi dus în tabăra Reyhanli, una dintre cele mai importante din provincia Hatay (sudul Turciei), în apropiere de frontiera cu Siria.

 

„În mod oficial se vorbeşte despre un milion de refugiaţi, dar, potrivit informaţiilor noastre, există deja mai multe milioane”, a adăugat el.

 

Imat Aldahari a participat recent la o reuniune, la Hamburg (nordul Germaniei) a Uniunii Sirienilor din străinătate, ce reuneşte membri ai diasporei siriene din Europa, în special din Germania, Spania şi România.

 

„Refugiaţii au nevoie de orice, dar mai înainte de toate de medicamente, alimente şi apă potabilă”, a adăugat sirianul, care trăieşte de peste 20 de ani la Varşovia.

 

Fondurile colectate au permis cumpărarea a două ambulanţe de ocazie, pe care Imat Aldahari le duce împreună cu fiul său, Omar, în vârstă de 20 de ani, şi fiica sa Aida, în vârstă de 14 ani, amândoi născuţi în Polonia. Pe drum li de vor alătura alte două ambulanţe cumpărate de comunitatea siriană din România.

 

Copiii lui Imat Aldahari nu au fost niciodată în Siria. Călătoria lor va constitui subiectul unui film documentar turnat de un student de la Şcoala de Cinematografie din Katowice (sud).

 

„Prin aceste persoanje vrem să vorbim despre poporul sirian, pentru a sparge tăcerea ce domenşte în Polonia, în contextul în care scala conflictului este enormă”, a declarat tânărul realizator Aleksander Zalewski.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed