Moise Guran: Vă rog rar să distribuiți articolele mele. Apel și pentru cei care merg, și pentru cei care nu merg la referendum

Să recapitulăm reglementarea referendumului, punct cu punct:

– organizarea în două zile nu este neapărat ilegală. S-a mai procedat așa în 2003, tot la modificarea Constituției, dar atunci pragul de validare era de 50%, ceea ce, ca participare numerică, înseamna cam dublu față de cât este nevoie azi. Nu cele două zile sunt importante, ci noaptea dintre ele.

– eliminarea verificării electronice a votului multiplu a dat primele indicii că se pregătește ceva urât. Aplicația există, infrastructura există, iar pretextul pentru nefolosirea acesteia e pueril – referendumul este organizat de ministerul de Interne, iar nu de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP). Asta a decis Guvernul Dăncilă prin OUG.

– se votează oriunde, nu numai la secția la care ești arondat, ceea ce este firesc la un referendum. DAR! După ce că a fost eliminată evidența electronică ce avertiza imediat dacă cineva a mai votat o dată, în altă parte, a fost eliminată și declarația pe proprie răspundere a celor care votează la alte secții că nu au mai votat. Ca să n-aibă oamenii emoții.

 

mai multe, pe moise.ro 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed