Cum a devenit Cascada Clocota noua atracție în România după prăbușirea cascadei Bigar

Fiecare Cascadă din România este specială în felul ei, însă două dintre ele s-au remarcat: Cascada Clocota și cascada Bigar.

Pentru persoanele care nu știu, Cascada Bigăr a fost inclusă în topul celor mai spectaculoase cascade din lume. Ea este situată pe Cheile Minișului, în Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița și este unică în lume, fiind clasa pe primul loc.

Cascada Bigăr este acoperită de mușchi și este formată din apele cristaline ale izbucului Bigăr, un afluent al Minișului și se află la jumătatea distanței dintre localitățile Anina și Bozovici, pe DN57B, la jumătatea distanței dintre Polul Nord și Ecuador.

Din București până la cascada Bigăr sunt aproximativ 452 km, iar cascada se află la câțiva metri de șoseaua principală.

Cum a devenit Cascada Clocota noua atracție în România după prăbușirea cascadei Bigar

Cascada Clocota a devenit noua atracție în ultima perioadă. Ea este una dintre cele mai spectaculoase din România și este situată pe râul cu același nume, fiind aflătă în sud-estul stațiunii balneoclimaterice Geoagiu-Băi, la 15 minute de centrul orașului.

Priveliștea este una spectaculoasă iar acesta este și motivul pentru care din ce în ce mai mulți români o vizitează des. Căderea de apă are aproximativ 43 de metri, cu o înălțime și lățime de 22 de metri.

Este mai deosebită în conetxtul în care apa cascadei Clocota nu îngheață niciodată, deoarece ea colectează toate cele 16 izvoare termominerale din zonă.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed