Recorder și-a cerut scuze după publicarea investigației despre felul în care Biserica cheltuie banii publici

După ce au publicat o serie de investigații cu privire la felul în care Biserica cheltuie banii publici, jurnaliștii de la Recorder au ținut să facă mai multe precizări după reacțiile apărute în spațiul public și să-și ceară scuze.

Jurnaliștii de la Recorder au transmis faptul că în documentarea făcută pentru investigații au apărut câteva greșeli pentru care și-au cerut scuze și au adus argumente.

După publicarea seriei de investigații despre felul în care Biserica cheltuie banii publici, au apărut în spațiul public mai multe reacții la adresa demersului nostru jurnalistic. Ne simțim obligați să venim cu câteva precizări importante, mai ales că, pe lângă atacurile care pot fi demontate cu ușurință, au existat și reacții care ne-au pus în fața unor greșeli de documentare în cazul materialului despre construirea Catedralei. Deontologia profesională ne obligă să le recunoaștem și să ne cerem scuze pentru ele”, este mesajul publicat de Recorder pe pagina de Facebook, alături de un articol ce poate fi citit AICI.

Jurnaliștii de la Recorder au publicat, pe 13 octombrie, primul episod al investigației despre mecanismul prin care Biserica Ortodoxă Română construiește biserici din bani publici.

După opt luni de documentare, jurnaliștii de la Recorder au descoperit care este sistemul prin care BOR ajunge să intre în posesia banilor publici și, totodată, să fenteze eventualele taxe către stat.

Folosind o identitate falsă, jurnalistul Victor Ilie a reușit să pătrundă în interiorul rețelei și, astfel, a prezentat modul prin care BOR ajunge cu ușurință la banii publici.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed