Ce garanții trebuie să ai pentru un credit de nevoi personale?

Un credit de nevoi personale poate fi soluția la care să apelezi atunci când îți este necesară o sumă de bani de care nu dispui imediat. În general, astfel de împrumuturi se obțin rapid de către orice salariat sau persoană care înregistrează lunar un venit. Cel mai bun credit de nevoi personale este acela care te ajută să-ți rezolvi rapid o problemă urgentă, adică să primești banii în aceeași zi în care i-ai solicitat.

Există mai multe tipuri de credite de nevoi personale, bancare sau nebancare. În trecut, cei care optau pentru un împrumut îl garantau, de obicei, cu un bun personal. În prezent, dacă alegi un credit de nevoi personale ifn, de exemplu, adică de la o instituție financiară nebancară, nu ai nevoie de astfel de garanții, ci doar de dovada că înregistrezi un venit lunar.

Ce trebuie să iei în calcul înainte de a lua un credit de nevoi personale

Deși pentru a lua un credit rapid de nevoi personale nu este necesar de un bun material drept garanție, trebuie să îți în calcul câteva aspecte înainte de a te împrumuta. În primul rând e obligatoriu să ai un venit – sub formă de salariu sau pensie. În baza acestuia se va stabili și suma pe care poți să o primești, iar mai apoi dobânda și perioada de creditare.

Dacă aplici pentru un credit de nevoi personale la Biroul de Credite Rapide, de exemplu, îți trebuie doar buletinul și fluturașul de salariu sau talonul de pensie, în cazul pensionarilor. În situația în care ești bugetar, în funcție de categoria profesională din care faci parte, poți solicita un credit pentru funcționari publici, angajați din sectorul medical, pentru profesori, pentru salariați din Armată, ISU, Poliție Jandarmerie sau din orice altă instituție a statului. Nu va fi nevoie de garanții pentru împrumutul tău, însă e bine să știi exact care îți sunt cheltuielile lunare și dacă mai poți adăuga încă o sumă lângă facturile deja existente.

Să îți cunoști în amănunt cheltuielile lunare este primul pas în gestionarea optimă a banilor. Începe prin a face o analiză detaliată a tuturor plăților în decurs de o lună, fie că sunt rate, facturi sau alte obligații financiare, înainte de a lua un credit rapid.

În contextul actual, de instabilitate economică, cel mai eficient este să optezi pentru o rată fixă la creditul de nevoi personale, astfel încât să știi exact cât ai de plătit în fiecare lună în perioada contractuală.

Care este diferența între un împrumut garantat și unul negarantat

În cazul unui credit garantat, solicitantul trebuie să ofere drept garanție un bun material care să acopere valoarea împrumutului în cazul în care banii nu sunt returnați în condițiile stabilite. Bunul respectiv poate fi o mașină, o proprietate, un teren sau alte instrumente financiare. La creditul negarantat nu există o astfel de garanție la încheierea contractului, ci doar dovada că obții în fiecare lună un venit, cel mai des sub formă de salariu sau pensie.

Cum obții un credit de nevoi personale fără garanții

Dacă ai deja un împrumut, poți să verifici posibilitatea de refinantare sub forma unui credit de nevoi personale fără garanții. Refinanțarea presupune obținerea unui nou credit cu ajutorul căruia achiți împrumutul pe care îl ai deja. Avantajul este că poți obține condiții de finanțare mai bune, adaptate nevoilor tale din prezent, fără a mai fi nevoie de vreun bun personal cu care să garantezi.

Înainte de a apela la un credit de nevoi personale, asigură-te că știi exact care sunt condițiile și ofertele existente. Apoi fă-ți o analiză a venitului și a cheltuielilor lunare pentru a te asigura că-ți gestionezi banii în mod eficient.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed