AcasăMoney&PeopleAlin Oprea de la Talisman vorbește despre divorț și relația sa cu...

Alin Oprea de la Talisman vorbește despre divorț și relația sa cu alcoolul «Nu cred că m-a văzut cineva beat vreodată, să mă ridice de sub mese»

Alin, eşti schimbat din toate punctele de vedere! Iar din punct de vedere fizic eşti de nerecunoscut

Alin Oprea: Schimbarea mea a început din clipa în care Larisa a plecat în Anglia cu fiica noastră la studii, adică de prin anul 2017. Am simţit cumva o eliberare şi, totodată, am considerat că este timpul să mă uit cumva şi spre mine, ceea ce nu mai făcusem în ultimii 20 de ani. Toată viaţa am fost pentru copii, pentru familie, m-am dedicat, am muncit foarte mult să nu le lipsească nimic. Iar acum, când au crescut şi pot să spun că se pot descurca şi singuri într-o oarecare măsură, ar fi bine să mai am grijă şi de mine.

Mai concret, cum a început şi în ce a constat schimbarea? Este un punct sensibil, dar nu pot să nu te întreb dacă şi alcoolul face parte din această schimbare. 

Stilul acesta de viaţă sănătos pe care mi l-am impus a venit la pachet cu renunţarea definitivă la alcool. Eu sunt un om asumat, un om sincer, care nu se ascunde după degete şi vreau să lămuresc acest lucru, pentru că mi s-a creat în mod mincinos o imagine de alcoolist. De la a bea de plăcere, cu prietenii, până la a fi alcoolist, este exagerat de mult. Nu am fost niciodată dependent de alcool. Din 2010 până în 2017 am consumat câte un pahar, cu prietenii, pentru a ne simţi bine. Se întâmpla cu anumite ocazii, evenimente, sau la socializare, la un grătar. Şi asta doar seara, când îmi terminam munca. Niciodată ziua sau în timpul programului. Nu cred că m-a văzut cineva beat vreodată, să mă ridice de sub mese. Da, beam ca un bărbat normal, de plăcere, să mă simt bine, însă soţia mea se ocupa să îmi inducă starea aceasta, că aş avea probleme cu alcoolul, astfel încât ajunsesem să cred că ea chiar avea dreptate.

Este o exagerare?  

Întreb şi eu oamenii aceştia care ştiu ce înseamnă dependenţa, dacă eram un beţiv, mai realizam atâtea în viaţa asta?! Casă cumpărată de mine în Anglia, copii întreţinuţi la şcoli, haine, mâncare, studii, tot, tot! Casă cumpărată în Bucureşti în care a stat soacră-mea atâţia ani! Soţia mea Larisa nu a muncit o zi şi nu a avut o carte de muncă niciodată până să plece în Anglia. Eu, dacă eram un beţiv care bea până vomita, aşa cum am fost descris, mai făceam atâtea?! Mi se pare ruşinos şi dureros modul în care s-a aruncat cu pietre în mine.

Deci, renunţarea totală la alcool face parte şi ea din stilul de viaţă sănătos pe care l-ai început în urmă cu trei ani. Faci sport? Mănânci sănătos?  

Partea de alimentaţie este foarte importantă pentru mine. Mănânc sănătos, mâncare bio, legume, foarte multe fructe. Am renunţat la zahărul rafinat şi l-am înlocuit cu mierea. Mă hidratez foarte bine, iau un complex de vitamine. Fac sport foarte mult. Înotul este sportul meu preferat de când eram copil, aşa că am păstrat şi acum pasiunea. Alerg foarte mult, fac fitness, aparate de sală.

Cine te-a motivat să adopţi acest stil de viaţă?  

Pot să spun că noua persoană din viaţa mea.

Alin, eşti fericit? Cum te simţi acum?  

Sunt echilibrat. Mai echilibrat, de fapt! Mai liniştit. Poate că trebuia demult să fiu aşa. Am renunțat la tot ce era toxic în viața mea. Până acum am fost un bărbat bun, un tată responsabil, un soţ al naibii de implicat şi stâlp al familiei. Poate că am obosit. Am vrut să mă mai uit şi spre mine.

Alin și Larisa Oprea s-au întâlnit pe data de 13 august la biroul notarial “Jean Andrei Aurel” din Cișmigiu, ca să pună punct căsniciei de 23 de ani, dar lucrurile au luat o altă întorsătură! După două ore de discuții tensionate, cei doi au mutat divorțul la tribunal. Și asta pentru că Alin nu a vrut să îi lase Larisei numele de Oprea, dar și pentru faptul că nu s-au înțeles în privința partajului.
Cei doi urmează să primească o dată a primei înfățișări la Judecătoria Sectorului 1 din Capitală

Ultimele Articole