AcasăGeneralAmbasada SUA din România trolează Moscova: „Rusia a invadat și nu a...

Ambasada SUA din România trolează Moscova: „Rusia a invadat și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici?”

Ambasada SUA din România a trolat Federația Rusă cu un mesaj în care amintește despre invaziile armatei ruse în Republica Moldova (1991-1992), Georgia (anii 1990 și 2008) și Crimeea (2014). Mesajul a fost postat în contextul discuțiilor tensionate de la Bruxelles între NATO și Rusia provocate de acumularea agresivă de forțe militare rusești la frontiera cu Ucraina.

„Rusia a invadat Republica Moldova în 1991-1992 … și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia în 1991-1993 și apoi în 2008 … și nu a mai plecat.
Rusia a invadat Ucraina în 2014 … și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a ambasadei SUA la București.

Postarea ambasadei americane din București reia un mesaj similar transmis în urmă câteva zile de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken.

„Să ne amintim că în ultimele două deceni, Rusia a invadat două țări vecine – Ucraina și Georgia – și își menține trupele și munițiile în Republica Moldova, împotriva voinței guvernului (de la Chișinău)”, a declarat Blinken.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a convocat miercuri o întâlnire specială a ambasadorilor alianței nord-atlantice cu oficiali ruși în formatul Consiliului NATO-Rusia, într-o nouă încercare de a dialoga pentru detensionarea crizei din Ucraina.

Ambele părți au așteptări scăzute în privința unui rezultat agreat de comun acord, deoarece Moscova își continuă acumularea agresivă de trupe militare la frontiera rusă cu Ucraina, iar SUA nu dorește să facă concesii privind anularea extinderii NATO spre est.

Ultimele Articole