x


  • EUR
    4.8026
    USD
    4.4462
string(16) "instant-articles"

Amenințări cu moartea într-un CELEBRU dosar de retrocedare

Președinta Asociației Public Attitude susține că a primit amenințări cu moartea după ce a început să verifice actele care au stat la baza retrocedării unui imobil.

Author: Mihai Voican | Sursa: NEWSWEEK | Publicat: 15.02.2020, 9:55

În dosarul „Știrbei Vodă 68”, devenit de notorietate publică după ce locatarii s-au trezit cu gazele tăiate în plină iarnă, lucrurile s-au agravat după ce Asociația Public Attitude a început să verifice cum s-a făcut retrocedarea imobilului.

 

Președinta Asociației Public Attitude susține că a primit amenințări cu moartea după ce a început să verifice actele care au stat la baza retrocedării imobilului.

 

„De la privarea de gaz, căldură și apă caldă a 12 familii în centrul Capitalei timp de 2 luni și jumătate (situație pe care Asociația Public Attitude a reușit să o îndrepte în instanță, executând silit în ajun de Crăciun obligația obținută), pentru a clarifica situația spațiilor comune a unei clădiri istorice, Asociația noastră a întreprins demersuri pentru ca astfel de situații să nu se mai poată repeta vreodată.

 

Astfel procedând, după multe diligențe pe lângă autoritățile Statului, am observat mai multe neconcordanțe între actele ce au stat la baza retrocedării în baza Legii 10. Primele acte obținute au circulat într-un cerc restrâns, aproape intim.

 

A doua zi după difuzarea acestor acte, am fost contactată telefonic de către unul dintre specialiștii cu care aderenții noștri (Asociația de Proprietari Știrbei Vodă 68) se consultau în problemele tehnice (cadastru, intabulări).

 

«Specialistul» a încercat, la început, să mă convingă să retrag Asociația Public Attitude din acest dosar, argumentând că asociația noastră nu ar avea dreptul să pledeze în instanță, sugerându-mi că m-aș face vinovată de exercitarea fără drept a profesiei de avocat. A continuat apoi prin a mă întreba câți copii am, și avertizându-mă că acest dosar îmi poate periclita «inclusiv viața»”, a explicat a declarat Simone Lucie Nicolescot, președinte Public Attitude.

 

Articolul integral pe NEWSWEEK