x


  • EUR
    4.8422
    USD
    4.4424
string(16) "instant-articles"

CTP a făcut praf ”reforma” din PSD: Seamănă cu raportul lui Hrușciov

CTP a pulverizat raportul PSD despre PSD.

Author: Mihai Voican | Sursa: ȘTIRI PE SURSE | Publicat: 15.02.2020, 10:02

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că raportul elaborat de președintele Consiliului Național al PSD, Ionuț Vulpescu, despre PSD, este doar praf în ochi. CTP arată că social-democrații se folosesc de o veche strategie prin care își demonizează vechiul lider pentru a se regrupa și a ieși dintr-o situație dificilă.

 

”Aşa cum Hruşciov, atunci, în 1956 îl folosea pe Stalin pentru a îşi face el platformă, lucru care i-a şi reuşit pentru că a ajuns şef suprem al URSS în locul lui Stalin, folosea deci cadavrul lui Stalin, care murise în 1953, pentru a îl acuza de toate relele şi, într-adevăr, erau monstruoase. Dar, în vreme ce Stalin omora milioane de oameni, toţi inşii care acum îi rupeau cadavrul în bucăţi ca să scoată din fiecare ciozvârtă nişte popularitate, toţi acei care erau atunci, Malenkov, Hruşciov şi ceilalţi fuseseră alături de Stalin în toate momentele în care el omorâse oameni. Şi acum vorbeau despre nenorocirea pe care a reprezentat-o Stalin. După aceea, totuşi, trebuia să rămână un reper, pentru că important era ca partidul să nu se slăbească şi reperul se obţine întotdeauna la comunişti, ducându-te la părintele fondator. Adică la Lenin.

 

Aceeaşi situaţie o avem acum la PSD cu domnul acesta Ionuţ Vulpescu. Deci ăsta este un raport nesecret al domnului Vulpescu care se foloseşte de cadavrul politic al lui Liviu Dragnea nu pentru a reforma PSD ci pentru reprosti din nou oamenii. Asta doreşte domnul Vulpescu, să-i îmboldească pe pesedişti, conducerea PSD.

 

Avem în acest raport nişte lucruri foarte dure despre PSD: structură dictatorială, distrugerea democraţiei interne, a vieţii de partid, clientelism la bază şi cumpărare de funcţii la vârf. Nu a existat niciodată o asemenea colecţie de acuzaţii scoasă la lumină, la scena deschisă, în istoria acestui partid.

 

Articolul integral pe ȘTIRI PE SURSE