Angajaţii primăriei Bucureşti se vor muta în stradă

Proiectul a fost respins cu 31 de voturi pentru, în condiţiile în care numărul minim pentru adoptare era de 35 de voturi.

 

Sorin Oprescu a declarat că în aceste condiţii se va muta în faţa Primăriei. „Nu am nicio problemă să lucrez în faţa Primăriei. Să-şi ia mănuşi, căciuliţe, toată lumea lucrăm la mese afară, dacă nu vor să înţeleagă. Am văzut câtă ipocrizie, nimeni nu vorbeşte de contract pentru că, probabil că nu au citit. Sau dacă l-au citit nu le convine. Toţi banii daţi pe chirie se scad din preţul clădirii în momentul când o cumpărăm. Nu e niciun preţ mai mare, se păstrează preţul, e prelungire de contract cu aceleaşi date. Până acum s-au dat vreo 4-5 milioane (n.r.euro)”, a susţinut Oprescu.

 

El a mai precizat că proiectul vorbeşte de prelungirea contractului de închiriere cu posibilitatea cumpărării, care nu se face din cauza regulilor financiare. „Într-un an de zile, dacă trecem de plafonul de îndatorare a Primăriei de pe vremea domnului Videanu, trecem direct şi o cumpărăm„, a mai precizat Oprescu, menţionând că se impune cumpărarea acestei clădiri pentru activitatea serviciilor din subordine, în vederea eficientizării cheltuielilor.

 

Cât priveşte sediul Primăriei din Bulevardul Elisabeta nr. 47, el a spus că mai sunt de consolidat etajul unu şi partea de clădire în care se află Prefectura.

 

Conform proiectului de hotărâre respins, durata contractului se prelungeşte cu trei ani din data de 11.12.2012, în aceiaşi termeni şi condiţii, primarul general fiind împuternicit să negocieze preţul chiriei care nu poate fi mai mare decât cel actual şi să semneze toate celelalte clauze.

 

Necesitatea prelungirii contractului în cauză, conform expunerii de motive din hotărâre, derivă din faptul că perioada pentru care a fost semnat contractul se apropie de termenul de expirare (trei ani) şi ca urmare a unor modificări structurale ce au survenit la solicitarea municipalităţii. Este vorba de apariţia unor suprafeţe excedentare – construirea a trei lifturi exterioare – ce nu au făcut obiectul contractului iniţial, fiind întocmită o nouă documentaţie cadastrală ce reflectă suprafaţa reală a imobilului.

 

La contractul de închiriere a fost încheiat şi un act adiţional, ţinând cont de faptul că proprietarul iniţial al imobilului ce face obiectul contractului de închiriere, Iliotomi Group SRL, a vândut clădirea firmei Apatel Properties SRL.

 

Actul adiţional intră în vigoare începând cu data semnării acestuia, iar diferenţele dintre sumele plătite de chiriaş şi cele aferente suprafeţei suplimentate, începând cu 06.10.2010 şi până la semnarea prezentului act să fie achitate de chiriaş.

 

Lucrările au început în 2010 şi trebuie finalizate până pe 1 august 2013. Anul trecut, Primăria a reziliat contractul cu proiectantul lucrărilor de consolidare, fără să precizeze data finalizării lucrărilor.

 

PMB a plătit până acum suma de aproximativ 9 milioane euro şi urmează să mai achite proprietarului clădirii din Splaiul Independenţei, în următorii trei ani, încă pe atât.

 

Consolidarea sediului vechi costă 45 milioane lei, iar contractul a fost adjudecat în 2010, în urma unei licitaţii publice, de către firma Rotary International SRL.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed