Astăzi e o ”ZI MARE” pentru vecini! Începe acțiunea Sputnik V

0
3
Astăzi e o ”ZI MARE” pentru vecini! Începe acțiunea Sputnik V

Ungaria a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană care a început să folosească vaccinul rusesc Sputnik V împotriva COVID-19, relatează AFP.

 

Apare o nouă LEGE. Mii de români vor fi pedepsiți dacă fac acest lucru

 

 

“Astăzi începem să vaccinăm cu vaccinul Sputnik V, acest lucru se va face în centrele de vaccinare desemnate” de autorităţi, a declarat Cecilia Muller, şefa Serviciului de Sănătate Publică din Ungaria, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ungaria este primul stat membru al Uniunii Europene care a aprobat Sputnik V luna trecută. Au fost comandate 2 milioane de doze de vaccin care urmează să fie livrate pe parcursul a trei luni, cantitate suficientă pentru a vaccina un milion de persoane.

 

Bucureștiul NU este pregătit pentru gerul siberian? Ce spune ministrul Energiei

 

 

 

Budapesta se află adesea în conflict cu Comisia Europeană, în special cu privire la dreptul de azil, şi a criticat de mai multe ori procesul de aprobare şi achiziţionare a vaccinurilor de către Bruxelles, prea lent, în opinia premierului Viktor Orban.

Luna trecută, guvernul ungar a fost, de asemenea, primul din UE care a aprobat vaccinul Sinopharm fabricat în China şi a anunţat că a comandat 5 milioane de doze.

“Dacă Ungaria începe să utilizeze vaccinul chinezesc Sinopharm în viitorul apropiat, peste 2,5 milioane de persoane ar putea fi vaccinate până la Paşte”, a declarat vineri premierul Orban la radio.

“În fiecare zi pe care o petreceam aşteptând Bruxellesul, pierdeam o sută de vieţi” în Ungaria, a mai spus el.