x


 • EUR
  4.7619
  USD
  4.1988
 • 0° C
  Vremea
  Bucuresti
  Vant

  0 km/h
  Umiditate

  0%
  Presiune

  0 hPa
string(16) "instant-articles"

Autoritatea Sanitar Veterinară rupe în sfârșit tăcerea! Adevărul despre pesta porcină

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) ia atitudine în contextul valului de acuzații care au curs cu privire la evoluția pestei porcine. Oficialii instituției au transmis un mesaj prin care au dorit să aducă lămuririle necesare pe acest subiect.

Author: Mihai Voican | Sursa: Capital.ro | Publicat: 10.08.2018, 8:25

În urma informaţiilor apărute în spaţiul public, ANSVSA face următoarele precizări:

Crescătorii de porci, operatorii din industria de profil, asociaţiile de vânători şi pescari, gestionarii fondurilor de vânătoare şi instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi gestionarea Pestei Porcine Africane au fost informaţi şi avertizaţi în permanenţă asupra riscurilor şi efectelor acestui virus.

Urmare a evoluţiei pestei porcine africane în Ucraina şi Republica Moldova şi a apropierii focarelor de graniţa cu România, respectiv sfârşitul anului 2015 şi începutul anului 2016, până în prezent, ANSVSA a transmis în teritoriu 67 de note de serviciu şi a organizat, în toată ţara, 530 de informări şi instruiri cu crescătorii de suine din sectorul comercial şi necomercial, medicii veterinari de liberă practică, responsabilii fondurilor de vânătoare, ai asociaţiilor de vânători şi ai direcţiilor silvice.

 

 

Articolul integral pe CAPITAL