Când înflorește Crăciunița și cum se îngrijește corect ca să o ții în casă mai mulți ani

Dacă v-ați hotărât să vă luați o Crăciuniță este bine să știți câteva lucruri de bază despre această plantă. Când înflorește Crăciunița și cum se îngrijește corect ca să o ții în casă mai mulți ani?

În primul rând, Craciunitele trebuie sa fie udate moderat, în contextul în care udarea excesiva poate cauza plantei aceasta pierzandu-si frunzele.

Când înflorește Crăciunița și cum se îngrijește corect ca să o ții în casă mai mulți ani Ileana

Totodată, se recomandă udarea pământului doar când acesta este uscat, însă nu trebuie să rămână niciodată uscat de tot. De asemenea, apa trebuie sa fie la temperatura camerei.

Dupa udare, apa care se strange in farfuria ghiveciului trebuie indepartata pentru a se evita obturarea hidrica si putrezirea radacinilor. Daca Craciunita incepe sa-si piarda frunzele este semna ca a i s-a pus prea multa apa si ca radacinile incep sa putrezeasca. In aceasta situatie, nu trebuie sa-i mai puneti apa o perioada. Dupa ce pamantul s-a uscat complet incepeti sa udati Craciunita moderat.

Despre Crăciuniță mai trebuie să știi că pentru o crestere sanatoasa, aceasta are nevoie de un spatiu cald si luminos. Nu trebuie expusa direct la soare dar nici la curenti de aer rece.

Din acest motiv, pervazul nu este solutia ideala pentru pozitionarea Craciunitei. Totodată, în perioada verii este necesar ca planta sa nu fie explusa direct la soare. In timpul ierii în schimb cateva raze de soare nu-i face rau plantei. De menționat este faptul că o Craciunita nu trebuie sa primaesca mai putin de 12 ore soare.

În ceea ce privește înflorirea, cand zilele devin mai scurte, Craciunita incepe sa infloreasca. Pentru a putea sa infloreasca, plantele din anul precedent trebuie sa fie “pacalite” in perioada Craciunului, scrie gardena.com. 

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed