”Căpitanul RO”, ediție limitată Albini Prassa. Omagiu pentru Puiu Manu

La a 95-a aniversare a unui nume de referință în lumea benzilor desenate, Puiu Manu, Albini Prassa lansează un ceas unic.

Împreună cu celebrul Adrian Cioroianu, Puiu Manu a creat un personaj legendar, „Căpitanul RO,” o figură unica ce subliniază puterea pasiunii indiferent de vârstă, și cum aceasta poate deveni un mesager al artei, cunoscută și ca „a noua artă,” în rândul tuturor generațiilor.

„Am crescut cu benzi desenate care mi-au modelat gustul pentru dialog, umor, și mi-au deschis porțile spre posibilități infinite. Astăzi, suntem mândri la Albini Prassa să îi aducem un omagiu lui Puiu Manu prin prezentarea unei creații unice” a spus Ion Schiau, fondatorul Albini Prassa.

Un ceas excepțional, creat cu complicitatea tatălui Căpitanului RO, Adrian Cioroianu, și a lui Dodo Niță. Dar de ce un ceas, de ce tocmai acest ceas?

„Ei bine, trebuie să înțelegem că toate benzile desenate pe care le-am citit ne-au învățat că „de la 7 la 77 sau de la 9 la 99 de ani,” rămânem copii atât timp cât suntem curioși și creativi” a mai completat Ion Schiau.

Acesta este primul ceas creat pentru a onora un artist român și creația sa. Este, de asemenea, primul ceas creat pentru un supererou român, și să recunoaștem, nu sunt atât de mulți dintre aceștia. Inspirat de o lungă tradiție de ceasuri cu personaje cu mâini animate, primul exemplar din această categorie a fost un Mickey Mouse creat de brandul american Ingersoll în 1933, iar Puiu Manu avea atunci doar 5 ani. Se spune că această îndrăzneață creație a salvat Ingersoll și a adus ajutor pentru Disney în acea perioadă.

Este de menționat că acest ceas si seria limitata de 95 bucăți a fost creată cu brandul UNDONE, cunoscut pentru producția de ceasuri pentru eroii DC Comics, Marvel și personajele Disney.

90 de ani mai târziu de la primul ceas creat pentru un personaj desenat, sărbătorim creativitatea, distracția și inovația curajoasă. Astăzi, sărbătorim orologeria fără frontiere, aducând un omagiu nu doar „Capitanului RO,” ci și domnului Puiu Manu, o adevărată legendă.

Seria limitata „Capitanul RO” precum și colecțiile de ceasuri reprezentate de Albini Prassa, se pot achiziționa fizic de la Maison Albini Prassa, din stradă Belgrad, nr. 12 sau online accesând https://www.albiniprassa.com.

Albini Prassa, companie cu rădăcini în Elveția și România, și-a început activitatea în România în anul 2004, ca distribuitor de ceasuri elvețiene, primul brand fiind Tissot. În tot acest timp, Albini Prassa și-a aprofundat cunoștințele legate de piața românească și s-a specializat în promovarea și consolidarea imaginii de marcă a partenerilor internaționali reprezentați, precum: Tissot, Bomberg, Louis Erard, ZRC, Laurent Ferrier, Urwerk, Franck Müller si Bulgari.

În prezent, portofoliul companiei cuprinde mărci consacrate, precum și produse avangardiste al căror succes se bazează pe un design inovator, o arhitectură mecanică sau o istorie originală, dar și o interpretare a timpului ieșită din comun.

În ultimii ani, Albini Prassa a inițiat mai multe ediții limitate, printre care Tissot 1918-2018 pentru a sărbători 100 de ani de la unificarea României, două ediții cu Rugby România sau Tissot Navigator „Săgeata Orientului” actual, care sărbătorește una dintre cele mai captivante povești legate de aviație și România.

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed