Cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de furnici

Există mai multe metode eficiente prin care poți scăpa de furnici. Cu siguranță unul dintre aceste trucuri te va ajuta. Iată cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de furnici

În primul rând trebuie să pregătești o momeală. Pregătește o momeală. Cel mai folosit ingredient pentru eliminarea lor este boraxul (boratul de sodiu). Amestecă în cantități egale borat de sodiu și zahăr sau dizolvă-l în apă și înmoaie o bucată de pâine în ea.

Pune momeala în locurile în care ai observat că apar furnicile, iar în scurt timp soluția își va face efectul și furnicile vor dispărea. Poți folosi aceeași soluție și pentru gândacii de bucătărie.

Cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de furnici

O altă soluție o reprezintă condimentele bucătărie. Spre exemplu, scorțișoara ține furnicile la distanță. Astfel, adaugă un sfert sau o jumătate de linguriță de scorțisoară într-o cană cu apă, înmoaie o dischetă de bumbac în soluție și apoi umezește zonele unde apar de obicei furnicile. Repetă această procedură o dată pe zi, până când vei scăpa definitiv de ele, scrie bricodepot.ro. 

Alte condimente care te ajută să scapi de furnici sunt piperul negru și foile de dafin.

O altă soluție este lămâia. Mirosul lămâilor descurajează furnicile să pătrundă în casă, iar aciditatea din sucul de lămâie reușește să acopere feromonii lăsați în urmă de acestea. Mai exact, atunci când furnicile se deplasează în șir indian, ele marchează drumul cu urme chimice invizibile care le ajută apoi să recunoască traseul către sursa de hrană.

Poți să pui în zonele în care apar furnicile cel mai des câteva picături de lămâie sau poți să folosești ulei esențial de lămâie în care să înmoi câteva dischete demachiante și pe care să le lași apoi în locurile cu probleme. Repetă procesul până când furnicile vor înceta să mai apară

Ultimele Articole

Articole similare

Parteneri

Loading RSS Feed