Care sunt, de fapt, cele mai bune sosuri pentru paste

0

Pentru a prepara cele mai bune paste, sosul este extrem de important, așa că află chiar acum care sunt, de fapt, cele mai bune sosuri pentru paste.

Primul sos în topul celor mai bune sosuri pentru paste este sosul arrabbiata care poate fi preparat extrem de simplu acasă.

Vei avea nevoie de: 50 ml ulei de masline, un praf de sare, 5 căței de usturoi, jumătate de cană de vin roșu, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de busuioc proaspăt, 2 lingurițe fulgi de chilli, 1 ceapa,un sfert de linguriță piper negru măcinat, 2 conserve de roșii.

Care sunt, de fapt, cele mai bune sosuri pentru paste

Modul de preparare al sosulu exte extrem de smplu. Se incinge o lingură ulei de măsline într-o tigaie. Ceapa se toaca marunt si se sotează timp de 5 minute impreuna cu 5 căței de usturoi zdrobiți.

Se stinge apoi cu jumătate de cană de vin roșu, apoi se adaugă sarea, 2 linguri de zahăr brun, 2 linguri de busuioc proaspăt tocat marunt, 2 lingurițe fulgi de chilli, un sfert de linguriță piper negru măcinat, 2 conserve de roșii tăiate cubulețe și se pun la fiert. Se dă focul mai mic și se lasă să fiarba si sa scadă timp de 20 de minute, timp in care se mesteca continuu.

Care sunt, de fapt, cele mai bune sosuri pentru paste

O altă idee bună este sosul de ciuperci cu smântână pentru care vei avea nevoie de: 125 g unt, 150 g ciuperci, un praf de sare, un praf de piper, 100 ml smantana pentru gatit, 100 g parmesan, 2-3 catei de usturoi, ierburi aromatice la alegere.

Acest tip de sos pentru paste este și mai ușor de preparat decât primul. Untul se topește în tigaie, apoi, peste se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii mici.

Se potriveste cu sare şi piper după gust şi se lasă la scăzut la foc mic. Se adaugă apoi smântâna şi se mai lasă sad ea intr-un clocot. Se adaugă in compozitie parmezanul şi se amesteca. Se adauga in compozitie ierburi aromatice la alegere, usturoiul tocat mărunt şi se ia de pe foc.

Care sunt, de fapt, cele mai bune sosuri pentru paste

Sosul de roșii și busuioc este unul clasic pentru paste, pe care îl vei întâlni des în restaurante. Pentru a-l prepara vei avea nevoie de: o lingură ulei de măsline, 2-3 catei de usturoi, 400 g rosii, o lingurita de zahar, jumătate de cub concentrat pentru supă bio, 1 lingură piure de tomate, 2-3 frunze de busuioc, sare si piper dupa gust.

Încingi într-o tigaie o lingură ulei de măsline, se adaugă cățeii de usturoi zdrobiti și se sotează un minut. Se adaugă 400 gr de roșii tocate din conservă, jumătate de cub concentrat pentru supă bio, o lingură piure de tomate și o linguriță de zahăr.

Toate ingredientele se pun pe foc la fiert si se lasa ana ajung la punctul de fierbere. Se dă focul mai mic și se fierbe timp de 5 minute, amestecând din când în când. Se adauga in final câteva frunze de busuioc și amestecă-le în sos.